Aug 27

VW Caddy 1.9TDI (90hk) -01

Idag gjorde jag ett av mina bästa inköp (tror  jag!) jag köpte mig en VW Caddy 1.9TD -01. Varför går jag nu och köper en sådan här bil när jag redan har en Volvo V40 och en Mazda 626. Jo, Mazdan har jag tänkt att göra av mig med. Visst det är inga direkt fel på bilen nu, mer än att den är krockskadad på höger sida, men bilverkstaden fick till det rätt bra faktiskt. Jag tänkte försöka få 15000 för bilen som är en 95:a den har inte gått så långt heller. Men vi får se, den ska göras iordning och sedan ut på Blocket eller liknande.

Varför en transportbil?
– Jo, den största anledningen är att jag vill ha en bil som går på diesel. Jag har som sagt 13 mil till mitt jobb och bensinen börjar bli alldeles för dyr (även fast de sänkte priset idag). En annan väldigt stor anledning till just Caddyn var att den är registrerad som en liten lastbil vilket gör att skatten är relativt låg på den. Jag betalar 2695 kronor. Många äldre dieslar får du betala en väldigt hög skatt på om de inte är just lastbilsregistrerade.

Nackdelen med Caddyn är att den bara är två sitsig. Detta gör att den inte rekommenderas till en barnfamilj. I vårt fall har vi ju flera bilar, så då fungerar det iallafall. Den här bilen ska ju mestadels rulla mellan hemmet och jobbet.

När jag började söka på bilar använde jag mig av Blocket. När jag väl hade hittat den bilen jag ville ha, så gick jag in på Bilpriser där jag gjorde en värdering direkt. Då fick jag upp vad jag ungefär skulle få betala för bilen, vilket är väldigt bra då affären ska göras. För det gäller ju som sagt att inte få betala överpris vilket lätt kan bli hos en bilhandlare.

Så i eftermiddags åkte vi upp till bilaffären i Vårberg (söder om Stockholm). Jag provkörde bilen och kollade så att de mesta fungerade. Även motorrummet fick en koll och underredet. Sen var det bara att gå in och skriva papper och ta nyckeln.

När jag kom hem åkte jag ner till Trosa Bil-SPA och körde en heltvätt på bilen,vilket behövdes. Så nu står han här utanför och glänser så vackert. Ja, visst lite skönhetsfläckar finns här och var, men de ska ordnas till är tanken. Men först ska Volvon få bli fixad.

Nu blir det en kall öl och fira min affär. För för en gång skull känner jag mig väldigt nöjd med min bilaffär.