Vi sparade 1200kr/år genom ett samtal

Nu efter sommaren är det dags för mig att gå igenom vår ekonomi och se vad man kan göra för att få den ännu bättre än vad den kommer att bli. Jo, det är sant vår ekonomi kommer att bli betydligt bättre än tidigare. Sambon började nämligen jobba i Trosa i måndags på Tallbackens Förskola som förskolelärare, vilket hon verkar trivas med. Kul, speciellt eftersom hon gått hemma i över tre och ett halvt års tid pga barnen. Så redan nu får vi ut cirka 10 000 mer varje månad än tidigare. Dock blir våra utgifter lite högre. Heltid på dagis för två barn kostar. 

Nåväl va kan man göra mer för ekonomin. Just det, hur är det med vårt tv-tittande i detta huset? Vi betalar idag 319:-/mån för parabolen för Viasat-GULD plus att vi betalar 519:-/kvartalet för TV-licens. Hmm låt se? Är detta värt? Svar NEJ! Så idag ringde jag till Viasat och plockade bort GULD paketet och ändrade detta till att enbart ha Barn, Underhållning och Fakta. Vilket blev en kostnad på 199:-/månad. Här sparar vi alltså 120:-/mån dvs 1200:-/år.

Nej varken jag eller sambon är mycket för TV. Speciellt inte Sport, så varför betala för den dyngan. Filmkanalerna sänder bara samma filmer om och om igen. De filmer vi vill se kan vi ladda hem från nätet via någon sajt. Eller så kan man springa till ICA och hyra filmerna.

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.