Ut med frysen in med marsvinsbur!

För ett par dagar sedan byggde jag en marsvinsbur då vi måste plocka in våra kaniner från deras utegård. Börjar ju bli lite för kallt för dom med tanke på att vi hade premiärskrap av rutor i veckan som var. Som tur var, så var det bara EN dag. Men det räcker gott och väl för mig, nu vill vi ha vår… 🙂

popsyEftersom vi ska bygga om i vårt vardagsrum eller Popsy-rummet som vi kallar det för (Ja, Popsy betalade hela det rummet, möbler,tv osv) till två rum så kan vi inte ha marsvinsburen där. Ej heller kaninburen som den återigen fick bli, den hamnar inne i stora dotterns rum. Marsvinsburen fick hamna ute i köket.

Vår tanke är att fixa här ute med småsaker såsom att bara kasta ut frysen, ja vi hade en stor frys och en mindre frys. Den mindre sparar vi. Sedan skulle vi flytta på vårt skafferi till frysens plats och där skafferiet stod ställa marsvinsburen. Sagt o gjort. Ut med alla frysvaror och slänga sånt som vi inte använder eller va för gammalt. Vi har den förmågan att köpa mat, in med det i frysen och sedan glömma bort det. Det är just det vi vill undvika med att bara ha en liten frys. Då får vi inte plats med så mycket och maten hinner aldrig bli gammal eller frysbrännas.

Att tömma frysen gick fort, men desto mer jobb med att ta bort skafferiet. Det satt ordentligt fast i väggen. Men efter en hel del skruvande och bändande så fick vi bort detta. Kunde då konstatera fuskarbete – skafferiet stod på ETT ben – resten satt fast i väggen. Så ner till XL-Bygg och köpa 45×45 reglar som vi kunde göra ben av.

Konstaterade då att det är grymt nice att ha en kap/ger såg. Ett av mina bästa inköp. Nästa köp blir att handla en sticksåg och cirkelsåg. JULA here i come.. Måste ha detta vid det nya bygget.

malatakEfter en halv dags arbete så är nu buren på plats, skafferiet står på rätt plats, frysen står fn. ute i vårt uterum. Tyvärr blir det att måla väggen där buren står då det sitter gamla tapeter. Så ena väggen får helt enkelt bli en fondvägg. Blir att köpa färg i höst och genomföra detta projekt. Blir samtidigt som vi målar det nya rummet…..

Ja, så ett litet projekt blir oftast stora projekt. Iofs så gillar jag ju sånt. Nu hoppas jag på att få reklamjobbet för COOP då vi kan göra ännu mera projekt här hemma.

 

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.