«

»

Apr 17

Storstädning på dagis

Två gånger per år träffas vi alla föräldrar på barnens dagis (Dalbystugan) för att storstäda eller rättare sagt bygga, laga och fixa saker.

Idag bestod arbetet i att olja in alla utemöbler, bygga blomlådor, bära upp möbler på vinden, soppa upp all grus från vintern och fylla på sand i sandlådorna som låg utanför och en massa andra saker till. Själv tog jag i arbetet med att bära upp möbler på vinden och hälla tillbaka sanden i sandlådan. Sambon soppade vägarna. Efter några timmar så var det dags för korvgrillning. Nu i eftermiddag har vi kommit hem efter en lång dag på dagis men det blev bra, mycket bra. Själv fick jag också förtroende att sitta kvar i styrelsen ett år till. 

thumbnail_bigNär jag kom hem tog jag tag i projektet ”Altanen”. Nu ska här mätas och ritas upp inför det stundande jobbet med att bygga om altanen. Tanken är som jag skrivit tidigare att det ska se ut som på denna bilden. Det är faktiskt inte så svårt som jag trodde. Satt och kollade på vad virket skulle kosta och det va inte så fasligt dyrt. Så förhoppningsvis så kommer detta arbete att sättas igång inom de närmsta veckorna innan det blir allt för fint väder. När det gäller fönster så kommer nog detta att få väntas med till nästa år.

Så årets husprojekt består av följande arbetsuppgifter

  • Målning av huset
  • Bygge av altanen