Skiljer 4000kr mellan olika bilverkstäder

Ikväll fick jag hem min Mazda igen. Kamremen är nu bytt på den bilen och nu är det bara nästa bil som ska in och fixas med. Vilket inte är speciellt billigt!

Idag ringde jag runt dels till Bilia i Södertälje och dels Skobes i Nyköping, två stora välkända bilfirmor som jobbar med Volvobilar. Jag ville nämligen veta vad som ingår i ett kamremsbyte till Volvon, när den ska göras samt vad det kostar. Det roliga eller det sorgliga här är att jag fick två helt olika versioner och priser på samma sak… Jag ska förklara lite här och nu…

Bilia Här gör man ett kamremsbyte och byter samtidigt vattenpumpen och spolarna när man ända är i farten som verkstadskillen sa i telefon till mig. Han berättade också att man egentligen inte behöver byta kamrem förrens vid 15 000 mil eller vid 10 år. Det skulle också ta en halvdag att göra jobbet. I priset ingick INTE service då jag precis gjort detta på annat ställe. Priset för kamremsbytet blev: 6500 kronor

Skobes här gör man ett kamremsbyte och byter vattenpumpen och spolarna vid behov, men det är ytterst sällan man behöver det sa verkstadskillen. Han berättade också att man egentligen inte behöver byta kamrem förrens vid 15 000 mil eller vid 8 år. Det skulle också ta en heldag att göra jobbet. I priset ingick INTE service då jag precis gjort detta på annat ställe. Priset för kamremsbytet blev: 9500 kronor + 1000 kronor vid vattenpumpsbyte!

Sen finns det ju en massa andra firmor som är billigare eller dyrare. Jag ska kolla vidare. Först hade jag tänkt mig anlita Solna Bilteknik men efter att ha läst på nätet om dessa så avstår jag. Dom är billiga, men jobbet blir dåligt utfört och tar lång tid etc. Synd!

Snacka om att bilfirmor rövknullar (ursäkta språket!) människor. Hur många gånger har inte folk fått betalat i överpris för en service som inte va riktigt gjord eller alldeles för dyr? Säkerligen tusentals gånger. Det roliga är att jag tror att priserna varierar från kund till kund också. Ensamstående lärarinnan Stina kan man blåsa mer på pengar än den unga  motorintresserade Jakob.

Så nu återstår det bara för mig att antingen söka vidare efter andra bilverkstäder som är billigare eller så anlitar jag mig av Bilia.

Må gott!

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.