Skatteåterbäring :-)


Ja, det är väl inte någon direkt som missat att de som fick tillbaka på skatten får pengarna nu under juni månad (om man deklarerade via nätet eller sms typ) Själv körde jag och sambon på nätet och idag trillade pengarna in. JACKPOT!

Tyvärr är det väl så att jag inte kan säga till sambon att – shit vi fick pengar – va ska vi göra för dom? Jag har nämligen ingen aning. Utan istället är det så att YES! äntligen kan vi göra detta som vi väntat på så förbannat länge. Jag snackar självklart om huset.

Förra året gjorde vi om hela framsidan. Vi la ny stenbeläggning och köpte fina stentrappor och planterade lite växter. Det var inget billigt projekt med grävmaskiner, hantverkare och blommor.

Så i år kommer vi som jag har tidigare nämnt – måla om huset. Det här är inte heller något billigt projekt. Jag räknar med att vi kommer att hamna runt 15.000 kronor i runda slängar. Misstänker att jag tagit i för lite. Dyrast är ju som sagt färgen. 80 liter latte och 10 liter vit. Sen ska vi inte snacka om vad fasaden kostar. Nu får vi det iofs lite billigare men iallafall.

Resten av våra skattepengar kommer att gå till vettiga saker. Avbetalningar på våra lån. Bilar och annat smått och gott som finns på lånekontot. Detta gör att vi sänker våra månadskostnader med ett par tusen varje månad. Inte helt fel!

Nu ikväll när sambon la barnen va jag ute och städade våra bilar. Jag får erkänna att jag inte är den ordningsamma personen i en bil. Jag lägger gärna kvar både gamla drickor, godispapper och annat smått och gott. När jag hade gjort detta så kom jag på att jag ville kolla elen till husvagnen. Hade nämligen lite strul med belysningen på vagnen förra året. Kopplade ihop Mazdan med husvagnen och testade. Jodå, några lampor ville lysa, men långt ifrån alla. Testade också att blinka och köra varingsblinkers. Det va nu problemet uppstod, som förra året. Alla lampor började blinka samtidigt och det såg ut som värsta tivoli. Efter lite funderingar och snack med grannen så kom vi fram till att det måste vara stickproppen som ska vara mellan bil & husvagn som är utsliten.

Som tur va så hade grannen (Jyrki!) en 7-polig stickpropp hemma. Så det var bara att ta fram mina verktyg och fixa. Jodå, när jag hade fått bort plastkåpan så såg det rätt grisigt ut där sladdarna satt. En sladd satt heller inte i. Så efter att ha skrivit ner el-schemat så var det dags att klippa av sladdarna och koppla på dessa på den nya stickproppen. Imorgon ska jag testa och se om jag lyckades eller inte. Måste också köpa hem lite nya saker till vagnen. Bland annat väggventil till kylskåpet som är trasigt och två nya positionsljus. Som sagt det är tur att skatten kom idag!

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.