Sep 07

Skadade mig på jobbet idag

Jäklar va illa det kunde ha gått imorse. Jag kunde ha blivit väldigt svårt skadad. Nu fanns det som tur va två hinkar som såg till så att jag inte tog mer stryk än va jag fick i fallet….

Okej jag ska förklara…

Jag kör varor till ICA butikerna från deras centrallager. Varorna är packade i regel på burar. Varje bur kan väga allt från 100 kg – cirka 500 kg. Dessa burar drar man av hos respektive butik, vilket inte är några problem. Kan ibland vara lite tungt. Men man lär sig tekniken snabbt! Nåväl imorse hade jag leverans ut till en butik på Lidingö. När jag va inne på sista varvet med burar (3 stycken/rad) så tog jag bort en av burarna och drog ut denna på liften, exakt samtidigt som jag placerade denna bur på liften så hade en av de andra två burarna fått rull och kom snabbt emot mig. Jag stod med ryggen emot och såg inte detta. Borde ha hört men gjorde tyvärr inte det heller. När så väl buren kom ut på liften puttade den ner mig på marken (cirka 1,5 meter) där jag ramlade i samma veva så fastnade buren i burstoppet (man anv. sånt på liftarna för att inte burarna ska ramla…) i detta läget hade buren haft sån fart att den välte ner mot marken i samma veva som den slog till mot burstoppet. Allt detta tog cirka 3 sekunder. Jag hann uppfatta att det går åt helvete…. mer han jag inte förräns jag hade hela buren över mig med bla 2 liters bravojuice, ägg och yougurt…

Jag fick buren rakt på ryggen. Men som tur va så hade affären utanför två stycken hinkar där dom fimpar i.. Dessa hinkar tog emot buren och skyddade min nacke och huvud. Det är jag jävligt glad för idag. Hinkarna va något demolerade kan jag erkänna efterhand. Butikspersonalen hjälpte mig att snabbt komma loss från detta och mina ben va som spagetti när jag lyckades ta mig upp och hålla mig i liften. Nu ikväll kan jag bara säga så här att FAN VA ONT I RYGGEN JAG HAR! men jag är glad hade det tagit min nacke så vete fan om jag hade suttit här idag…. en cirka 200 kg tung bur kan skada en ordentligt!

Men jag ger inte upp…. Imorgon ska jag återigen gå till jobbet med värktabletter i kroppen!!