Separerade från Explorer idag!

Hade en storstädardag på datorn idag.


Min dator har varit så grymt slö de närmsta veckorna och är det något som jag avskyr så är det slöa datorer. Jag kan inte bara sitta och titta när datorn försöker starta igång femtioelva program i bakgrunden. Jag får också spykänslor när jag ser att det finns mer än 10 ikoner med olika saker på skrivbordet.

På mitt skrivbord finns det allra viktigaste programmen som jag använder och använder jag dem oftare än varje  dag så blir det att de automatiskt hamnar i snabbstartfältet.

Här har jag delat upp i följande ordning;
Firefox | Thunderbird | FileZilla | uTorrent | Spotify | Photoshop | Dreamweaver | Indesign |

Men som sagt det första jag gjorde idag var att köra igång programmet Revo Uninstaller som tar bort programmen från hårddisken och ser till så att alla registernycklar också försvinner. Det blev en hel del program som åkte vill jag lova. Därefter körde jag igång CCleaner. I detta program kan man rensa registret, ta bort historik, temporära internetfiler. Ett klockrent program om man vill städa registret.

Bestämde mig också för att idag helt och hållet att kasta ut Explorer från min dator. Jag har väl alltid kört Explorer förrutom vid begynnelsen då jag som de flesta körde Navigator (numera en del av Firefox). Varför kasta ut detta program nu då? Jo, Explorer kräver mycket minne och slöar ner datorn grymt mycket. Sen har jag under flera månader nu testkört både Firefox och Chrome och konstaterat att bägge dessa programmen är grymt bra. Nackdelen med Google Chrome är att du INTE kan ha en Google toolbar som du kan ha i de andra programmen 🙁 Så fram tills att detta ska fixas så kommer Firefox att användas. Sen gör ju inte saken sämre att Firefox är väldigt lik Explorer vilket gör att det är lätt att hitta i då.

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

1 reply to Separerade från Explorer idag!

  1. Jag som fick för mig att du enbart använde Chrome… Har själv installerat det idag – igen – och tänkte ge det en seriös chans.
    Google Toolbar är inget jag saknar, men det beror nog på att jag inte kommer på vad det är 🙂 Kanske inte ens använde det i Firefox…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.