Aug 28

Rödgröna förstör för oss som bor på landet!

Jo det är faktiskt så. Skulle de rödgröna ta makten över Sverige skulle vi som INTE vill bo i en stortadsregion förlora massor med pengar på ökad kostnad för resande.

Nu finns det väl de som säger men åk kollektivt! Jo tjenare säger jag. Om jag idag skulle välja att åka kollektivt till mitt jobb (börjar 04.00) så innebär det att jag skulle få åka kvällen innan till mitt jobb. Jag skulle också få totalt en resväg på cirka 90 minuter istället för dagens 45 minuter med bil. Det ända som då finns för mig är att sälja huset och flytta upp till Stockholm. Vill jag det? Knappast! Jag kan inte ha det bättre här ute än vad jag har det. Ren luft och mycket natur. Mina barn kan vara ute själva och leka (2,5 år och 4 år) tillsammans med andra barn utan att jag ska behöva vara rädd för trafiken.

Men om nu de rödgröna vinner (vilket jag verkligen INTE hoppas på!) så skulle detta innebära för min egen del (vilket jag kollar på!) att resandet till och från jobbet skulle öka med ungefär 1500 kronor mer om året + att man höjer bensinpriset. Är jag villig att betala för detta? Nej, knappast! Idag betalar jag ungefär 3000 i månaden för enbart reskostnaderna till och från jobbet. Ja, då finns det folk som säger byt jobb då! Varför säger jag? Jag trivs grymt bra på mitt jobb och efter att ha jobbat på samma företag i sju år gör att man känner sig ganska så trygg på arbetsplatsen. Även fast jag vill riva upp LAS (Lagen om anställningsskydd!)

Enligt de rödgröna så vill dom till att börja med höja bensinskatten under 2011 med 29 öre per liter. Året därefter den med ytterligare 20 öre. Totalt höjs bensinskatten alltså med 49 öre.

Sen läser jag vidare att dom vill höja trängselskatten och införa trängselskatt på Essingeleden. Vilket jag anser är helt fel. Istället borde man bygga förbifart Stockholm. På detta sätt kommer trafiken att minskas enormt mycket på Essingeleden och det blir bättre flyt i både Södra länken och den kommande Norra länken. Själva menar dom på att det redan finns en förbifart Stockholm. Väg 55 mellan Strängnäs och Enköping. Nu vet jag inte om dessa idioter har rest den vägen? Visst dom vill rusta upp den. Jo, givetvis måste man det. För den är smal och det händer en hel del olyckor på den vägen också. Sen undrar jag varför man ska köra ungefär 15 mil extra som det innebär om bilarna går av vid Södertälje och går ut vid stäket via denna väg. Är det bra ur miljö synpunkt. Knappast! Det ända positiva för de rödgröna är att folket får betala mer skatt i form av bensinskatt. Vidare säger också Miljöpartiet att om  man bygger förbifart Stockholm skulle detta leda till en gles, utbredd bebyggelse och många nya bilpendlare. Måste alla människor bo i Stockholm.

Nej jag hoppas nu verkligen att Alliansen vinner detta val också! Jag håller tummarna på er!