Reparera min HTC telefon

HTC-One-X-Final14För ett halvår sedan köpte jag mig en ny mobiltelefon, en HTC One X, som jag är förbannat nöjd med. Har tidigare haft en HTC Wildfire S.

Tyvärr så har HTCn som ni ser på bilden linsen en bit utanför själva baksidan vilket gör att det är extremt lätt att repa själva linsen. Tyvärr hände detta mig ganska så tidigt, då jag slarvigt nog råkat ha mobilen jämte något vasst föremål, såsom nycklar etc. Detta har medfört att bilderna blivit väldigt gryniga och det är oerhört tråkigt att ta kort.

Har den senaste tiden funderat vad man kan göra för att reparera linsen och efter lite googlande fann jag på Swedroid där många hade haft liknande problem. En del hade provat att köra Displex, som är något putsmedel och några menade på att det fungerar. Själv är jag väldigt tveksam till detta, jag menar det är ju repor man fått och då känns det konstigt att detta skulle laga putsmedel. Men jag kanske har fel?

Efter lite mer sökningar på nätet och funderingar fann jag då att det finns butiker som byter ut hela bakstycket på smarttelefoner för cirka 400 kronor. Detta alternativet passar mig bättre. Då jag vet att jag garanterat får en ny lins och ett nytt bakstycke på köpet.

Som tur är så jobbar jag i Stockholm och kan således åka förbi en verkstad/butik, då jag personligen aldrig skulle våga skicka min smartphone till en verkstad. Vem vet om det verkligen är en verkstad och inte en skummis som ligger bakom domänen. (Är ju inte så svårt att bygga upp en snygg och proffsig sida med hjälp av exempelvis WordPress) 

Så nu ikväll mailade jag en förfrågan till en av butikerna som ligger inne på Södermalm och dom kunde absolut byta lins och bakstycke för 399 kronor. Dock hade dom bara vita skal fn. men skulle få in svarta under veckan.

 

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.