Apr 11

Projekt Utomhus!

Det blev en hel del gort idag utomhus och jag har fått inspiration för att fixa ännu mera. Nu handlar det bara om tid och pengar.

Det finns en hel del att göra på ett hus, det vill jag lova. Idag hade jag bestämt mig för att iordningställa altanen i sånt bra skick så att vi kan börja nyttja den igen efter flera månader i snö. Det första jag gjorde va att ta ut barnens stora studsmatta och sätta upp den på gräsmattan där den stod förra året. Gick riktigt smidigt. Å va glada dom blev när dom såg att den stod där och var redo att hoppa på. Så under resten av dagen kan man säga att barnen har mer eller mindre bott på studsmattan tillsammans med grannbarnen. Roligt har dom haft!

Själv fortsatte jag med att rensa lite i häcken. Våra Vintergröna Liguister skulle beskäras idag och samtidigt som jag beskar häcken så grävde jag ner skotten i jorden så att den blev tätare. Det kommer att bli kanon. Synd bara att den tar tid att växa upp. Nu ska jag bara köpa hem lite gödsel och göda den.

Gräsmattan fick också en finslipning idag. Där det fanns lite hål fyllde jag upp med ny jord och krattade ut. Konstaterade dock ganska så snabbt att det behövs mer jord på denna gräsmattan. Hmm apropå det så ska jag köpa hem 1 ton jord som jag kan lägga på den ”nya” gräsplanen.

I samband med att jag gjorde iordning rabatten utanför kom vi att prata om att vi skulle bygga ut altanen med sju meter åt sidan och 3 meter på längden, så att vi får altan längs hela baksidan. Räknade ut att det skulle kosta runt 2500 kronor för enbart däcket som vi behöver. Vem vet kanske blir det en längre altan redan i år.

Första grillningen ikväll. Nice! Nu är det äntligen vår!