Dec 20

Nu är det nära…..

Shit alltså tiden går grymt fort nu i december. Dels är det mycket på jobbet nu. Kör ju för ICA och det är väl allmänt känt att det går bra för de butikerna. Läste i DN.se att ICA har 51,7% av marknaden medans exempelvis COOP har 18,8 och Willys/Hemköp 16,1%. Så då kan ni förstå att vi har mycket att göra nu inför julen.

I helgen har vi hunnit med en hel del. Började med att vi i lördagsmorse åkte ner till badhuset, Safiren och körde allra sista babysimet med Josefine. Som numera är en riktig hejare på att kasta sig från kanten, simma och plaska. Nästa gång hon ska bada blir i Minisim. Samma sak är det för Jonathan som varit befriad från badet under detta året. Han gillar nämligen inte att bada i kallt vatten (26-29 grader som ett badhus har!), påminner en del om sin pappa som heller inte gillar kallt vatten.

SDC10506Josefine in action i badet. Här simmar vi 1000 meter *S*

Under resten av dagen tillbringade vi med att springa i butiker i Södertälje och köpa julklappar och mat. Det märks att lönen fortfarande inte kommit för det va inga speciellt långa köer någonstans. Däremot var det väldigt många barnfamiljer som hade fått sitt barnbidrag. Det märktes iallafall. *ler*

Apropå julklappar så har jag hittat min alldeles egna julklapp som jag vill ha eller ska köpa. Det är en keyboard, jo jag vill nämligen börja spela instrument och just  keyboard. Har kollat runt lite och hittade en som jag är bra jäkla sugen på. Casio CTK-2000 heter den. Den finns på musikaffären i Södertälje och kostar runt 1800 kronor. kanske en julklapp efter julen till mig?


Annons – texten fortsätter under annonsen

 


 


Idag började jag och sonen med att skotta snö här ute. Precis när vi var klara kom snöplogen. Så det var bara att börja om igen. Då gick skyffeln sönder. Så ner till Trosa, men där va alla slut. Passade på att kolla på julgran, men hittade ingen fin som vi ville ha. Åkte till Vagnhärad och där hittade vi en skyffel och en kungsgran. Så det blev att stuva in allt i bilen och fara hem i snöyran. Jo det har verkligen snöat här i Västerljung hela helgen. Ska det inte ta slut snart?

Nu ikväll har vi klätt granen, gjort klar julskinkan, slagit in massor med julklappar, kokat fyra olika knäcksorter (polkaknäck, lakrisknäck, vanlig ocgh pepparkaksknäck). Så vi har haft fullt upp här hemma. Jo en annan sak har vi hunnit med. Julstädning. Det roliga är att när man städat klart, så drar barnen fram en massa saker igen. Men det får man väl räkna med som småbarnsförälder.

SDC10533Årets julgran är klar, nu är det bara julklapparna
som ska läggas under granen!