«

»

Jul 11

Nu är det nära……

Halva första veckan på semestern är avklarad. Ush känns inte alls kul när den går så fort fram och vädret inte är på topp. Saknar fortfarande stranden. Men förhoppningsvis blir det bättre? För barnens skull så satte vi upp vårt lay-z-spa för några dagar sedan och snacka om att barnen har uppskattat detta. 30 grader varmt vatten att leka i (även om jag inte gillar riktigt att man leker i den poolen)  igår badade dottern i flera timmar och idag har bägge barnen varit i, tillsammans med andra kompisar och plaskat runt. Känns iallafall roligt att de kan få bada där, för nere vid havsbadet så är det bara 18-19 grader vilket är lite i det kallaste laget.

Imorse drog jag och sonen in till Södertälje då vi hade en tid för besiktning av husvagn. Givetvis gick den igenom utan anmärkning. Det har den iofs gjort sedan den byggdes 1986, men det känns kul. Jag menar vagnen är ju ändå 26 år gammal. Givetvis gjorde jag en gasoltest också. Det borde vara en självklarhet för alla husvagnsägare, men tyvärr är det inte så. Många drar sig för att de tycker att det är dyrt eller onödigt för de har en relativt ny vagn. Va är det som säger att slangarna inte är trasiga efter en hård vinter? Så du som läser denna blogg och har husvagn/husbil och inte gör en gasoltest. Tänk på oss som ska ligga jämte dig på en camping, vi vill iallafall inte att er vagn/bil exploderar…..

Altanbygget går framåt och det känns som att vi ser en sluttid på hela bygget. Tyvärr så måste vi stanna upp nu, då det kommer en semester från allt byggande. Men det som är kvar är att sätta upp lite takpanel utvändigt, sätta upp lister invändigt, stuprör ska på plats och en massa annat småfix. Men därefter kommer vårt nästa projekt med altanen. Målningen! Detta måste göras i år till vilket pris som helst. Men jag är kluven. Invändigt har vi kommit så långt att vi vill ha gråa väggar och vita lister plus att taket är i vitlasyr. Hittade lite inspiration på styleroom.com Däremot vet jag inte vilken färg vi ska ha på utsidan av altanen. Vårt hus består idag av kaffe latte färg med vita knutar. Vår tanke är att inte ha samma på altanen. Där har vi planer på vit altan. Men va ska vi ha för färg på knutarna? Kan man köra dom två knutarna med en annan färg, kanske grått? eller kommer det att se konstigt ut? Nej, det blir till att fundera under vår husvagnssemester…..

Apropå det så konkurrerar jag och grannen om vem som tydligen kan spela flest gånger, Böda Sand låten! Just nu leder grannen, men jag och barnen lyssnar på låten flera gånger varje dag. Den är såååå jävla bra och jag blir så glad när jag hör låten!