Maj 23

Nu är det fan dags att ta tag i det!

Vilken helg det blev. Solen värmde och det blev ett underbart väder.


Dock har det idag regnat under större delen av dagen. Men det gjorde faktiskt ingenting. Gräset och växterna behöver få lite vätska dom med.

Apropå växter så när vi kom hem igår efter att ha varit en runda i Stockholm, provfilmade för SE-Bankens reklamfilm så höll grannen här jämte oss på att fixa häcken mellan oss och dom. Dom hade grävt upp och tagit bort all ogräs och gjort det jättefint. Kändes faktiskt lite pinsamt att jag inte va med och hjälpte till, fast samtidigt så är det jag som har planterat, gödslat, rensat de flesta gångerna och betalat häcken – så det kanske va deras tur nu!

Själv gjorde jag iordning vår lay-z-spa. Hittade ett hål på undersidan. Lagade den och tvättade ur poolen innan det var dags att fylla på. Självklart gick jag igenom för att se om det var fler hål, vilket jag inte kunde se. Men idag när jag tittade på vattnet i poolen så känns det som om det har sjunkit en bit igen. Så någonstans är det en läcka troligtvis. Problemet är bara vart? Så nu blir det att återigen låta poolen stå några dagar till och se om det rinner ur mer vatten. Gör det de, så är det bara att tömma allt igen och återigen leta hål. Jag blir fan i mig galen.

Den ena grannen andra sidan gatan har satt igång projekt: skrapa fasad, tvätta fasad och snart dags att måla fasad. Känner att jag också måste ta tag i detta. Så inom de närmsta helgerna blir det att sätta igång med detta projektet. Först ska jag skrapa bort färgen, enligt grannen tog det ungefär en helg. Sen blir det målartvätt och därefter måla.

Min mor fyllde år idag. Så vi var därhemma och gratulerade henne nu i eftermiddags. Träffade då min bror som jobbar på XL-bygg, han skulle kolla upp åt mig om han kunde få hem fasaden till mig som jag behöver få tag på. Annars vete fan hur jag ska göra.

Eventuellt kanske, vet inte? så blir det en Tallinn kryssning nu till helgen med min gode vän och kollega Juri. Allt beror på hur vår ekonomi ser ut. Det skulle vara förbannat kul att komma iväg igen.