Sep 15

Modell för en dag

Såå gött imorgon är det redan fredag och det innebär att det är sista arbetsdagen denna veckan. Så här i slutet av veckan är jag rätt rejält sliten, speciellt torsdagarna är en av de jobbigaste för min del. Här ringer väckarklockan redan 02.50 de andra dagarna har jag sovmorgon (läs: 03.30). Det är också torsdagarna som är min längsta arbetsdag. Börjar med att köra Arlanda, Märsta, Upplands-Väsby Bro & Bålsta. Därefter blir det lunch runt 09.30-tiden. Därefter ny upplastning och denna gången är det Kungsängen, Bro, Bålsta, Enköping. Jag brukar ligga mellan 20-25 stopp denna dag.

Imorse så var det som vanligt bilköer på väg ner mot Eugeniatunneln. Köerna började någonstans vid Kista. Dock gick den högra filen lite saktare än mitten och vänsterfilen. Däremot rullade VIP-filen = Bussfilen alldeles utmärkt, så det var många som tog den som vanligt. Va dom då inte visste var att polisen stod nere vid Järva Krog och stoppade dessa VIPare. En del försökte dock att smita ut från bussfilen men vi som låg närmst den filen låg tätt bakom varandra så att dom inte kunde byta fil. Fyfan va skönt det kändes att se när bilarna blev stoppade av Polisen och det skrevs böter för fulla muggar. Jag verkligen njöt. För är det något jag avskyr som pesten i trafiken så är det människor som kör i bussfiler, byter filer eller som inte använder sig av blinkers.

För ett par veckor sedan såg min sambo en annons på min sida där man kunde köpa ett fotograferingspaket av Modellfabriken via Cityscoop. (Cityscoop är ett företag på nätet som ger mellan 50-90% rabatt varje dag på någon vara. Dock krävs det att det är många som köper just den varan för att det ska bli ett scoop) Vid detta tillfället då sambon slog till kostade detta fotograferingspaketet endast 89 kronor istället för 1795 kronor. För dessa pengar blir vi fotograferade i några timmar, sambon blir sminkad och vi får ett kort med oss hem. Vill vi ha fler kort (de tar runt 60 kort) så får vi givetvis köpa dessa för några tusenlappar. Ibland är det inte så dumt att läsa och klicka på annonser på webben, som sambon gjorde i detta fallet.

Apropå fotograferas så har sambon anmält sig till Veras Online-Fotokurs. En grundkurs i fotografering där du lär dig alla grunder för att kunna gå bort från autoläget på din kamera och ta komandot över inställningarna! 🙂 (Kursbeskrivning:  Vi kommer gå igenom bländare, slutare, skärpedjup, ISO, kamerans olika funktioner, olika ljusförhållanden (motljus, skugga osv) objektivguide, att fotografera manuellt, tips & trix, inspiration och mycket mer.) Så nu ikväll satt jag och sambon och gick igenom veckans kursmaterial som tog upp detta med bländare. Det var faktiskt riktigt roligt att lära sig detta.