Jun 05

Logistik dagen innan en helgdag är inte alltid det enklaste

En mitt i veckan röd dag är aldrig fel, det skulle jag vilja ha minst en gång i månaden. Nackdelen är att det istället blir så satans mycket att göra på jobbet. Säljarna säljer som aldrig förr och likt förbannat har jag lika många bilar som en vanlig dag. Då är det MITT bekymmer att lösa att leveranserna kommer. Okej, jag ska inte klaga, jag har valt jobbet själv! Men ibland undrar jag varför jag gjorde det?  Det är inte alltid det enklaste att få till en bra logistik.

Jag tillbringar större delen mina arbetsdagar med att prata i telefon. Det kan vara allt från att säljarna som undrar
– ”När kommer leveransen fram?”
– ”Jag har precis slagit ner en order, kunden behöver den innan lunch. LÖS DETTA!”

…till chaufförer som ringer och undrar över adresser eller diverse annat. Så om ni undrar över varför jag börjar bli gråhårig, så är det inte så konstigt….

Men samtidigt är jobbet väldigt roligt ibland. Det är stora utmaningar som jag ska brottas med och sånt gillar jag. Idag har det varit en sådan dag, med extra mycket gods som skulle ut vilket innebär mer arbete både för mig och chaufförerna och mitt team gjorde ett grymt bra jobb som alltid, så ikväll när jag tar min lilla whiskey så kan jag inse att jag faktiskt var värd denna.

Men förrutom att arbeta på jobbet så måste man ju jobba hemma. Speciellt om man är husägare som jag är med många bollar i luften. Så i eftermiddags när jag kom hem från jobbet, passade jag på att ta bort altan golvet när solen äntligen tittade fram. (Ja, vi har inte haft så mycket sol de senaste dagarna, mest regn och då vill iallafall inte jag jobba ute)  Så nu ikväll när jag tittade ut genom altan dörren så kunde jag se spår av stenar och lite reglar från den gamla altanen. Men NU längtar jag bara efter att få mina skattepengar så att jag kan åka upp till XL-Bygg och köpa hem allt material och sätta igång med bygget. Det ska bli skojsigt!

Men innan dess ska jag ut och sjunga….. ”Du gamla du fria du fjällhöga nord…..”