Okt 01

Kick off med kölek, namnlek och legokonstruktion

Igår kväll hade vi i styrelsen för barnens förskola, som är ett föräldrakooperativ anordnat en kick-off för personalen. Klockan 17:00 träffades vi utanför ”sockenstugan” där vi först skulle gå en tipsrunda som vår kassör hade anordnat. Vilka som vann, jo det gjorde jag tillsammans med en ur personalen. 10 rätt av 13, kändes inte helt fel 🙂 Dock ska väl tilläggas att jag hade väldigt svårt med många frågor där man såg ansiktsbilder (ex. bara ögonen)  på barnen på förskolan och gissa vem det var…

Under tiden stod några och lagade till en tre rätters meny som va helt underbart god. Kallskuret till förrätt, därefter kött och potatisgratäng för att sedan avsluta måltiden med en väldigt god efterrätt, alá glass eller nåt sånt. Gott som sörren iallalfall..

Under kvällen hade jag och en annan i styrelsen ansvaret för lekarna. Så först körde vi ”köleken” där man delar upp alla i två lag. Sedan gäller det att ex. den som har minst lillfinger ställa sig längst fram. Nästa sak kan vara störst ego, vem som rest längst bort i världen osv. Detta är en väldigt rolig lek som jag fick lära mig på kick-offen med Huddingerevyn.

De andra lekarna bestod av ”Pennan i glaset” fast här gällde det att samarbeta. Personen som skulle stoppa ner pennan i glaset, skulle kolla rakt fram och bli guidad hur man skulle röra sig. En perfekt lek samarbetslek. Lär dig att lyssna på andra så att säga….

Den tredje leken blev ”Namnleken” gå runt och ta i hand på folk. Första gången du hälsar heter du ditt namn, men när du hälsat på personen så heter du nu den personens namn osv. Sen gäller det att hitta till sitt namn igen, vilket inte är allt för enkelt och detta är en grymt svår lek, tyckte jag personligen. Det gäller att komma ihåg namnet man fick och man skulle ge…

Vi avslutade hela lekkvällen med ”instruktionen”. Här fick din partner en uppbyggd legoföremål bestånde av 10-12 delar. Nu gällde det att förklara för den andre partnern hur den skulle bygga den lego konstruktion. Man satt rygg mot rygg och hade bara 3 minuter på sig. Det är inte alls så lätt som det såg ut. Rekommenderas varmt att testa..

Så hela denna kvällen va väldigt lyckad och trevlig. Får verkligen hoppas att detta kanske kan bli en tradition att göra efter varje sommar. Kick-offer är nyttiga.

Idag, ja det blev en dag ute i skogen. Jag, sambon och barnen gick ut för att leta svamp. Tyvärr är ingen av oss riktigt bra svampplockare så vi hittade inte så många vanliga kantareller, däremot fanns det mängder av trattkantareller. Nu tillhör det att jag avskyr svamp så för min del spelade det ingen större roll om vi inte hittade något. Det va bara skönt att få röra lite på sitt fläsk.

Igår fick jag också ett mail från produktionsbolaget med mina flygbiljetter. Jag åker på måndag klockan 12.30 från Arlanda. Resan tar en timme till Oslo och hemresan, ja det blir sent tisdags kväll eller tidig onsdag. Det ska bli riktigt roligt. Så imorgon tänker jag packa min lilla resväska..