Joline blir dotterns namn!

Idag hade jag bestämt mig för att hinna med en jäkla massa saker. Bland annat skulle Försäkringskassan få ett samtal från mig angående mina 10 obligatoriska pappa-dagar som jag tar ut nu. Efter 40 minuters väntetid i telefon (tur att man har högtalartelefon) och 579 personer före mig var det så äntligen min tur.

Mina frågor besvarades av en trevlig handläggare och jag fick guidning hur jag skulle göra för att mina pappa dagar skulle registreras på nätet. Hade jag inte haft henne i luren vete fan om jag hittat till denna sida. För den är nämligen gömd från början och du måste klicka i en ruta för att den ska synas. Nåväl nu är det gjort och jag erhåller mina pengar i slutet av månden (antar jag?!)

Då det är slutet av månaden så var det dags att betala alla räkningar. Tyvärr så har jag klantat mig lite (ovanligt? Nej, inte alls!) och hällt kaffe över min Swedbank dosa. Så det var bara att åka ner till det lokala kontoret och hämta ut en ny dosa. Hem igen och betala in räkningar. Nu är det gjort iallafall. Tyvärr kommer vår ekonomi bli betydligt sämre nu när sambon blir hemma i lite mer än 1 års tid. Men det ska fungera iallafall.

Hade lovat barnen idag att få åka och hälsa på bebisen och mamma på BB. Bebsien ja hon har fått namnet, Joline! mellannamnen är inte klara ännu. Efternamnet blir mitt som de andra barnen har.

Joline är ett kvinnonamn som troligen kommer av det franska ordet joli, som betyder; vacker, söt, snygg. Den 1 januari 2008 fanns det i Sverige 558 kvinnor med förnamnet Joline. Av dessa har 447 namnet Joline som tilltalsnamn. Mest berömt är namnet förmodligen från en låt av Dolly Parton från 1973, där namnet dock stavas Jolene.

Placering på namntoppen 2010: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 299
Antal män med namnet i Sverige: 3
Namnsdag : 27 Januari

På BB var det faktiskt sonen som va mest intresserad av Joline. Vilket vi inte hade trott tidigare, han har varit så ointresserad av bebisen i magen medan dottern varit tvärtom. Passade på att ta ett kort när grabben höll dottern i knät. Han berättade också att han minsann skulle se till så att hon fick nappen och snuttefilten när hon ville ha den. Han är för go min älskade son.

Nu ikväll har vi bubblat lite i bubbelpoolen och bara lekt och haft skojsigt. När vi väl skulle lägga oss för natten så hann jag läsa en bok innan dom somnade gott. Nu drömmer dom söta drömmar om sin älskade lillasyster som kommer hem imorgon (onsdag!)


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

1 reply to Joline blir dotterns namn!

  1. En försiktig fråga: När ska mamma Annelie få familjens efternamn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.