Jag vann på triss….

Idag när jag kom hem från jobbet hämtade jag grabben på förskolan och drog upp till hans nya skola. Jag behövde nämligen lämna in lite papper inför hans kommande skolstart till hösten. Jäklar alltså va tiden gått fort. Minns honom som liten knodd och nu är han snart värsta skolkillen. Fast jag tycker det är skönt, jag gillar inte småbarnsåldern. Det är roligare när dom blir lite äldre, man kan föra samtal med dom och dom har så många härliga och påhittiga ideér och frågor.

Skolan som han ska börja i verkar vara jättemysig. Ligger här ute på landet där vi bor, så det är grymt nära, typ 300 meter.

Igår var jag uppe hos min arbetsgivare (Kyl & Frysexpressen), som jag aldrig är hos. Jag är ju nämligen outsoursad (Outsourcing är ett engelskt lånord och betyder att ett företag låter ett annat företag sköta en eller flera processer. På det sättet kan företaget fokusera på sin kärnverksamhet.) till Leröy i Stockholm. Hade ett litet samtal dels med transportchefen och dels med personalchefen. Den sistnämnda hade en liten utbildning med mig hur programmet TransPA  fungerar. (TransPA är ett löne- & tidrapporteringsprogram där chaufförerna matar in sina arbetstider) Jag ska nämligen ta hand om de chaufförerna som jobbar nere hos mig på Leröy när det gäller deras löner och arbetstider.

Så nu i eftermiddags installerade jag detta program på min dator här hemma. Så numera jobbar jag jävligt mycket hemifrån. Dels så gör jag körlistorna (dvs planerar vad respektive bil ska köra nästkommnade arbetsdag) vilket tar en stund och nu ska jag sätta mig och godkänna chaufförernas arbetstider. Hmmm undrar om det inte snart är dags för att förhandla upp min lön lite. Just nu ingår min arbetstid på fritiden i min lön som jag har när jag är på jobbet, men dessa saker kan jag inte göra där då inget av dessa är klara förrens på eftermiddagen när jag är hemma.

Ikväll är det årsmöte på barnens förskola, en ny styrelse ska väljas in. Dock sitter jag kvar ett år till som sekreterare då det i de gamla stadgarna stod att en sekreterare ska vara i en styrelse i två år. Men till nästa år då är min plats till förfogande igen…. Men att sitta i styrelsen gör jag gärna även fast man får offra en hel del fritid. Men va gör man inte för ens barn?

Ja, just det. Trissvinsten blev 50 kronor. Prenumererar på Triss och har hittills gått back varje månad. När fan är det min tur att vinna från 500 kronor och uppåt?

 

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.