Jun 24

Jag är yrkeskriminell

dsc00009Jo det är sant jag är yrkeskriminell, det går inte att undvika detta hur jag en gör. Jag har varit detta i cirka sju års tid och det var egentligen som först igår jag kom på detta när jag såg att en ”kollega” hade skrivit det på sin lastbil som jag insåg att det stämmer ju. Varför är jag då kriminell?

  1. Ibland kör jag för fort på visa vägar vilket leder mig till kriminell
  2. Mina färdskrivarblad är inte alltid OK. Ofast pga för korta lunchraster etc. Vi ska ha minst 45 minuters rast antingen ihop eller uppdelad med 15 + 30 minuter. Skulle vi sitta 44 minuter så kan vi bli 3000 kronor fattigare vid en poliskontroll. Samma sak om du råkar köra för länge. Vi får köra max 4,5 timmar i sträck sedan ska vi ha rast. Inte alltid lätt att bara ”stanna”. Böter vid en kontoll också.
  3. Lasten. Egentligen ska man lastsäkra mer än vad man gör. Vilket inte är det lättaste vid en stykegodskörning.

Dessa tre saker är gör att man bla är yrkeskriminell. Så nu vet ni det. Ska trycka upp visitkort hos 24print.se (gratis visitkort!) där det står detta *ler*

dsc00010Idag när jag åkte hem så hade Trosa satt upp nya informationsskyltar längs E4:an vilket jag tycker är kanonbra. Men jag har lite invändningar. Varför tar man en bild på barn som tittar in i ett hus? Jag vill minnas när jag går nere vid hamnen att det är just hamnen och båtlivet som gör Trosa till en idyll. Skulle varit bättre med just en bild taget ifrån luften över Trosa hamn. Det är betydligt bättre marknadsföring. Strängnäs/Mariefred har så och det är grymt snyggt! Men det kanske är så att Trosa inte vill marknadsföra sig bättre än att visa upp två barn och ett hus. För mig är det ointressant iallafall. Sedan gillar jag deras text under skylten…. Här borde det istället stå information om ex. kommande evenemang såsom Trosarevyn (förlåt det kan stå senare) men Trosa Stadslopp, Veteranbilsträffarna etc. Men men marknadsföring har väl aldrig varit Trosas stora sak… Detta är något jag ska försöka få med i årets revy iallafall.

Ikväll åkte gräsklipparen fram här hemma. Kan erkänna att det verkligen behövdes. Det va inte en dag försent *ler* men nu ser det riktigt fint ut igen.