Inte binda räntan

Sitter idag och läser på e24.se om varför maninte bör binda sin ränta. Detta samtidigt som många kvällstidningar har skrivit i omgångar att lås era räntor osv..  Jag låste vårt ena bolån strax innan sommaren, om jag va smart det vet jag inte. Jag tyckte väl det då! Men nu i efterhand så kanske jag skulle låtit den vara rörlig. Som tur va så låste jag bara räntan i 1 år. Men varför ska man inte låsa räntan?

Blandannat kunde man läsa om detta med att det historiskt sett inte lönat sig att låsa räntan. En annan fördel som dom också nämner är att man kan göra extra inbetalningar och det visste jag faktiskt inte om att man inte kunde göra när man hade låst. Detta meddelar ju inte banken (har jag för mig!) En annan sak som är bra är om man är i säljartankar att inte ha låst räntan, min vän skulle sälja huset för något år sedan och fick hosta upp en massa extrapengar just på grund av låst ränta. Så det blev en dyr affär för honom. Även detta kände jag inte till. Så man lär sig nya saker hela tiden. Vill du läsa mer om varför man inte bör låsa sin ränta så rekommenderar jag denna länken

Idag läste jag att Juri hade gjort ett test på vilket parti han skulle rösta på i valet. Har själv gjort denna testen och fick fram att jag skulle rösta på Folkpartiet, Centern, Moderaterna… Men det visste jag redan. Nu är bara frågan vilket parti ska jag välja i kommunvalet och vilket i riksdagsvalet. Måste fundera lite till….


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

2 replies to Inte binda räntan

  1. Ville bara skriva och säga att vi har ett forum om betalningsanmärkning och vad man kan göra åt dessa. Även andra användares berättelser när det gäller betalninganmärkningar. Så läs och ta del av råden redan idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.