Jun 09

Höj trängelskatten till 100 kronor


Ljust var det här….. Jo, det fungerade faktiskt riktigt bra med att byta kontaktdosa på husvagnen. Testade idag och nu fungerar blinkers och bromsljus som de ska. Läste lite på nätet att ljust det som jag upplevde som fel ”Vid jordfel beter sig elsystemet ofta okontrollerat och blinkar lite hur som helst, kontrollera att alla jordanslutningar har bra kontakt, byt kabelskor vid behov och smörj in med elkontaktfett.” va ett väldigt vanligt fel. Tack o lov så fick jag detta åtgärdat. Nu gäller det bara att köpa hem positionslampor så att jag får alla ljus att fungera. Hej ho hå! Mitt nästa projekt i husvagnen blir att fixa till lampan i taket ovanför bordet som slutat fungera. Troligtvis är det även här ett kabelbrott eller liknande. Ska väl gå att åtgärda utan större problem.

Gahhh något som jag retar mig på varje dag jag kör lastbil är dessa förbannade köer och cyklister. Jag avskyr dessa två moment. Jag har bara ett förslag till minskade köer innanför tullarna – Höj trängselskatten till 100 kronor! Då skulle trafiken minska radikalt. Som det är nu så har det inte minskat något – vem fan bryr sig om en fjuttig 20 kronors sedel? Ingen! Sen kan jag tycka att man borde satsa på betydligt billigare kollektivtrafik – 20 kronor/resa innanför 08-land.

När det gäller cyklisterna så blir jag mestadels förbannad på att de INTE kan visa hänsyn eller kan trafikregler. Är det rött ljus – STANNA! inte cykla och räkna med att bilarna ska stanna! Snart kommer jag inte att stanna fler gånger när ni har rött ljus och jag har grönt ljus. Samma sak gäller för er gående. Lär er trafikregler. Om ni inte vill bli skadade i trafiken. Senast idag var det faktiskt en snubbe som cyklade in i min lastbil (när jag stod stilla vid ett rödljus!) han skulle nämligen ta sig förbi mig för att cykla vidare. När jag såg detta – garvade jag mest och insåg vilken idiot det va på cykeln. Det såg rätt roligt ut, men nästa gång kanske jag inte står stilla och då ligger han under hjulen – jag lovar det är inte skönt att bli överkörd av en lastbil. Så nu har jag fått skrivit av mig lite om detta…

Är det bara jag som upplever att Youtube är segt? Det tar ju femhundra år att ladda in en film. Snacka om irriterande…