Jun 06

Heter det chokladbollsdocka?

Vilken helg det blev. Solen gasade som aldrig förr och molnen dom har varit i sitt frånvaro hela tiden vilket jag är jäkligt nöjd över. Vem är inte det? Själv har vi tillbringat den större delen av vår helg utomhus, halvt nakna. Vilket känns nu ikväll. Dum som man är så har jag inte smörjt in mig och nu ser mina axlar, armar och rygg ut som en kräfta. Love it!

Ja, som sagt. Att vara husägare innebär att det finns att göra hela tiden. Mestadels har vår tid gått åt till att skrapa och tvätta fasad. Nu börjar det se bra ut, eller hur man nu ska uttrycka sig. Vi har gjort av med fem liter målartvätt, av märket Alcro Grovtvätt. Vilket inte var det bästa eller? jag funderar på att gå igenom huset en gång till, fast nu med något alg & mögeltvätt. Ska besöka en målarbutik imorgon för att få bästa resultat (tror jag?)

Idag hittade vi också våra färger som vi ska måla huset med. Tycker att dom ser helt klart snygga ut. Vill ha en vit färg till knutar och runt fönstren, medan en latte färg gör sig snyggast runt fasaden. Tyvärr är denna bilden lite missvisad då det aldrig blir rätt när man scannar in.

Nyhagen är en vit färg som lyfter fram huset och skapar tydlig kontrast. Medan Odenvik ser oansenliga ut på färgprover men blir mycket vackra på träfasader. De förändras kraftigt beroende på omgivning, ljus och detaljfärger.

Lite snabbt uträknat så går det åt 80 liter av lattefärgen och 10 liter av den vita färgen. Så pengarna lär bara flyga iväg då färg inte är något billigt. Men som sagt att måla huset gör man inte allt för många gånger, tack o lov!

Igår städade vi ur stor-poolen som vi har stående här ute. Det är en Intexpool på 22kubik som vi köpte på Halen’s för två år sedan. Vi har dock inte bestämt oss för om vi ska fylla den i år eller inte. Just nu lutar det åt att vi köper en betydligt mindre pool som blir varmare fortare och som barnen kan plaska mer i. Det blir väl att kolla runt på ÖoB eller Rusta typ. Barnen älskar ju vatten!

Igår snackade vi också om hur vi skulle göra på semestern. Jag har bokat plats på Kapeluddens Camping, på öland i sommar, och igår ringde jag för skoj skull upp till Böda Sand (vi låg där förra året!) och dom hade platser kvar. Men efter lite övervägande bestämde vi oss dock för att ta Kapeludden i år. Snacka om att barnen längtar redan. Ölands Djurpark står högt upp på listan. Karuseller älskar mina barn. Sådan far – sådana barn! 🙂 Själv ser jag framemot både karuseller, Lammet & Grisen, Go-Cart, sol & bad, shopping och öl, vin, grillat och mycket kortspel. Mer information om vad man kan göra på öland!

Apropå barn så sa Jonathan något riktigt kul idag. Josefine har en negerdocka, och när jag frågade henne var negerdockan va så sa Jonathan att det inte heter negerdocka – utan chokladbollsdocka. Jaha, sa jag. Varför då? Jo, dom är bruna och kladdiga! Gud va jag skrattade när han sa detta…

Senare idag fick vi höra också av barnen som va här hemma och lekte med våra barn att solen är en eld som kan bli mycket varm att man kan bränna sig på den. Det va bra sagt tycker jag! Dom är ganska så smarta barnen i fyra – fem års åldern.