GDS utan soptunna & papper men oljespill!

Helgen rusade iväg (som alltid) men för min del spelar det ingen roll. Just nu är jag pappaledig 6 arbetsdagar till så jag ska inte klaga. Nackdelen med pappaledigheten är att det blir sena kvällar/nätter framför datorn vilket innebär en väldigt svår ångest över att kliva upp på morgonen.

Här hemma är barnens mormor och morfar fortfarande här på besök med deras husbil. Det känns skönt att ha dom här nu, barnen tyr sig mycket till dom och jag hinner således att göra saker här hemma. Eller?

Idag va min plan att åka ner till Trosa Däckmarknad och slänga på sommardäcken (som de förvarar) dock va jag inte ensam om att detta. 2 timmars kö!!! Nej, det tänker jag inte stå i. Så jag bokade en tid tills imorgon eftermiddag. Kommer hellre dit och får direkt byta däck.

Istället blev det idag en oljebytardag. Vår Volvo har länge velat ha ny olja enligt trippmätaren. Så det passade perfekt idag att åka till ”Gör det själv” hallen och byta detta. Nackdelen är att jag valde GDS i Vagnhärad. Vilken tabbe! Dels måste jag betala 50 kronor extra för att göra ett oljebyte, sedan var oljetunnan trasig (ett däck saknades) så det blev jävligt kladdigt på golvet när tunnan började luta när oljan rann ut från bilen. Att det sedan inte fanns något papper eller soptunna inne i hallen är bedrövligt. Som tur va var både grabben och morfar med, så de fick springa i omgångar och hämta papper till mig borta vid macken. Nej, nästa gång jag gör oljebytet åker jag till Södertälje. Visst det är 6 mil längre bort tur och retur men där finns papper, soptunnor, riktiga oljetunnor och billigare pris.

Under dagen åkte vi upp till Biltema och köpte en ny cykel till grabben. Den han fick igår var för stor (20″) och den han fick idag (16″) passade honom utmärkt. Yosemite är Biltemas egna märke på cykeln och 799 kronor kostade den. Passade också på när jag var på Biltema att köpa glasmosaik. 1,05kvm kostade 100 kronor, tror det blir riktigt snyggt med detta i husvagnen.

[ad code=2]

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.