«

»

Aug 20

En nyare tv skulle göra det lättare

Vi måste nog uppgradera oss på tv-fronten. Det märkte jag om inte annat idag. Vi skulle se en film (Maria Wern) som jag hade på min dator. För att kunna se den var jag först tvungen att bränna över den på en DVD skiva. När det sedan var dags för att titta på filmen så började strulet efter några minuter. Det jag menar var att skivan började hacka och bete sig konstigt. Vet inte om det är kassa skivor jag fått tag på eller om det är brännarprogrammet (CDBurnerXP) för det är inte första gången som det händer.

Tidigare tillfällen har vi då kunnat koppla in vår dator med hjälp av en S-Video kabel till någon av de scartkontakterna på tvn. Men på min nya dator finns det ingen S-Video utgång, istället har man satsat på HDMI, som är den senaste tekniken.

Som tur var så köpte jag för några månader sedan en tv till sovrummet kombinerat husvagnen. Så ikväll blev det att jag fick plocka ner den från väggen och sätta ut den i vårt vardagsrum för att där kunna ta del av filmen. Jo, varför vi inte låg i sovrummet och tittade på filmen är att sambons föräldrar är här och hälsar på, så det skulle bli något trångt i vår säng 🙂

Tyvärr så vår lilla platt-tv bara en 22 tummare. Vilket gjorde att jag nästan fick sitta med förstoringsglas (nej skämt o sido) men det hade givetvis varit trevligare med en 42 tummare. Jo, det är den modellen vi kommer att köpa. Dock vet vi inte när, men det blir i år iallafall så långt är allt klart. En annan nackdel som jag insåg är att ljudet på en platt-tv är lite ”burkigare” än tjock-tv. Men det är väl något man får vänja sig vid så vidare man inte köper extra högtalare, vilket inte vore helt fel. Så snälla Svenska Spel nästa gång ni skickar våra sex trisslotter så ge oss en betydligt större vinst än 100 kronor.

Annars så har dagen gott i städtecknets dag. Ja, dagens jobb (brukar bli hemma jobb på helgerna) har inneburit att jag tömt hela jävla förrådet för att sedan iordningställa detta till ett sådant skick att vi numera kan gå in där utan att få saker över oss. Att det sedan blev två bil lass till soptippen idag, men det var bara början. För fyfan va man samlar på sig en massa skräp……. Mitt lilla snickaravdelning i förrådet fick också en ansiktslyftning idag. Har haft värsta arbetet med att sortera skruv och pluggar i mina olika sortimentlådor. När jag höll på som bäst insåg jag att jag behöver ha ett skjutmått så att jag vet hur breda alla saker är exempelvis. Blir att införskaffa en sådan inom kort.

Sambon har bakat som bara den de senaste dagarna. Allt för att hinna klart inför dopet, då vi bjudit in halva Sverige. Förlåt men 60 personer x antalet i varje familj och det är väldigt många som kommer (tror vi!) sista anmälningsdagen är inte förrens den 1 september. Men iallafall tanken är att vi ska bjuda både på hembakat bröd med massor av olika pålägg och sallad, samt kakor och tårtor. Här ska det svullas 🙂 Sambon är fantastisk duktig på att baka. Jag har gått upp 20 kilo sedan vi blev tillsammans för 8 år sedan och det är inte muskler som mina vänner skulle säga. Hmm Lilla Fridolf brukar komma upp som namnförslag 🙂