«

»

Jan 18

En krockskadad bil står här hemma!

Igårkväll hämtade vi hem vår krockskadade Mazda som vi krockade med här i Västerljung. Vi fick hjälp av Tony, en pappa på Jonathans och Josefines dagis. Tack för hjälpen. Kollade imorse på bilen och den har fått sig en ordentlig smäll vill jag lova. Stötfångaren är trasig och på förarsidan har plåten fått ordentligt med styck och ligger nästan mot däcket, typ 1mm från det. Det värsta är att expansionskärlet har gått åt helvete. Så startar jag bilen så lär den inte funka så länge till. Men som sagt vi lever iallafall!

Senare igårkväll va vi hemma hos dom vi hade krockat med och skrev alla papper man behöver skriva. När jag kom hem så ringde jag jobbet och meddelade att jag va tvungen att vara hemma idag för att fixa med allt. Så imorse ringde jag försäkringsbolaget och kollade med dom vad som gäller. Mailade också över skaderapporten till dom så nu hoppas jag att det ska gå snabbt. Har sedan försökt lösa detta med bilbristen för oss. Men det verkar skita sig krafigt! Att hyra en bil i 10 dagar kostar 4800 kronor och det är vi inte intresserade av att göra.

Så nu får sambon istället under någon vecka åka buss till och från jobbet, vilket heller inte är det enklaste. Speciellt eftersom bussarna inte går så regelbundet som vi skulle vilja just nu. Så imorgon får sambon kolla med dagiset om det är OK att barnen hämtas senare och lämnas lite tidigare, vilket inte borde vara något problem.

Förrutom allt detta så har vi idag slängt ut julen. Bättre sent än aldrig. Känns skönt att få iordning lite här hemma. Det jobbiga är när man sitter och kollar in andras bloggar och ser hur mycket dom gör om hemma så blir man sugen själv på det. Men ekonomin tillåter inte det för tillfället.