En helg utan pauser!

Så passerade helgen i en rasande fart. Den gick så fort att jag hann knappt att blinka. Egentligen började allt i torsdags kväll då min granne, Johan, kom över och hjälpte mig att få upp vår PAX Tonnes garderob. Dock hann kvällen komma tidigare än vad vi ville så under fredagskvällen fortsatte jag själv arbetet med att få iordning garderoben. Under lördagsmorgonen var det nästan klart. Nu återstod det att hänga upp skjutdörrarna och enligt beskrivningen och vikten på dörrarna så bör man vara två. Johan va tyvärr inte hemma, men däremot va vår andre granne, Jyri, hemma. Snäll som han också är kom han över och hjälpte mig att hänga upp dessa skjutdörrar. Fördelen med Jyri va att han veckan innan hade byggt upp en PAX han med.

Lördagen fortsatte sedan i rask tempo. Klockan tio hade jag och sonen bestämt oss för att vara nere vid däckfirman där sommardäcken förvaras. Dock va vi inte ensamma så dryga en timme fick vi vänta där innan däcken sommardäcken satt på bilen. Nu gällde det att ta fart mot XL-bygg där vi skulle kolla på lister. Tyvärr blev jag osäker på vilken typ av foglister jag skulle köpa så vi konstaterade att det iallafall fanns att köpa och åkte hem istället.

Vår nya och dyra garderob – PAX Tonnes

Kastade oss i vår andra bil, Mazdan, och for in mot tokstan (Södertälje) dags för en efterkontroll på besiktningen. Nedslag på spindelled och avtagbar dragkrok. Nu gick bilen igenom utan problem.

Tillbaka till hemmet och nu var det dags att montera upp vägglampa på altanen och sedan borra ner decklights i terassen. Det blev snyggt – riktigt snyggt!

Tog ett kort nu ikväll när decklightsen är tända på vår altan.
Tyvärr så har inte våra riktiga utemöbler kommit på plats och
bubbelpoolen är inte i ordning ännu.

Under söndagen blev det mer arbete på barnens förskola. Då det var trivseldag. Först styrelsemöte där jag blev invald till att bli sekreterare istället för städansvarig. Tack för det! Korvgrillning med barnen. Sedan fortsatte vi att avverka det som skulle göras, allt från olja möbler till plantera nya träd och buskar. Barnens gamla båt revs och en ny fin båt kommer angöra bryggan om någon vecka istället.

Eftermiddagen gick åt här hemma till att sätta upp studsmattan till barnens stora glädje, jo jag hoppade en stund också men konstaterade att en sälkropp som min inte passar hemma på en studsmatta.

Idag var det arbetsdag igen. Skönt med lite semester nu 🙂 Jo, måndagar brukar vara rätt lugna för min del. Tyvärr gick en slang till den styrbara boggien sönder så nu står bilen på Volvo i Södertälje och förhoppningsvis ska den vara klar tidigt imorgon bitti.

Imorgon ska det vara nersläpp men varken jag eller sambon tror på detta.. Så ett par dagar till och nu hoppas jag mer på en hel vecka till. Nu ska jag ju vara på Kungliga Operan och spela i Rhenguldet, då får nedsläppet vänta 🙂

Idag passade jag också på att boka lite saker till vår semester. Bland annat så blev det en 17 dagars vistelse på Öland och Böda Sand under juli månad med vår husvagn. Men innan dess stannar vi till vid Astrid Lindgrens Värld som varje år.


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.