Jan 20

Det va precis som jag trodde….!

Ikväll kollade jag på tv-programmet Plus. Kvällens avsnitt handlade bland annat om Vitamin Well (en vitamin dryck) och Mr. Svensson (en auktions sajt)..

Mr. Svensson & andra auktionssajter
Jag tillhör inte dom människor som skulle våga buda på saker på nätet. En av anledningarna är framförallt om man överhuvudtaget får några saker som betalar för och sedan gillar jag inte att köpa från auktionssajter utomlands. Det känns inte så seriöst. Detta fick jag nu ikväll bekräftat. Mr Svensson som jag mycket väl känner till blåser folk på massor med pengar och tjänar pengar som bara den. Ett exempel va en bil som dom auktionerade ut. Bilen kostade 400 000 kronor och dom drog in ungefär 1,4 miljoner i budgivningen. Va fick vinnaren då? INGENTING! Hur dom kan tjäna så mycket pengar, jo vid varje bud som man lägger får man betala en summa på max 2,5 kr  (om jag förstod det rätt!) så budar man många gånger blir det dyrt. Nåväl.. Att dom sedan inte levererade några saker skyllde dom på distributions företaget som gått i konkurs. Skitsnack! Nej, så passa er att köpa saker från Mr Svensson eller Mr123 som dom numera heter.

Själv satt jag faktiskt idag på Tradera och kollade på mobiltelefoner och där auktionerades det ut en mobiltelefon I9+++ Hiphone med stor svenska menyer och tangentbord för drygt 400 kronor. Blev jättesugen på en sådan men när jag läste vidare om det så visade det sig att den skulle skickas från China och eventuell tull och skatt kunde tillkomma. Jaha.. va blir kostnaden då? att det sedan står att det är 1 års garanti på den. Ja, det kanske det är men vem lagar den om den går sönder då? Tradera eller? Jag tror inte privatpersonen (EriksWebbutik) gör det även fast han lovar det. Det sjuka i det hela var att när tiden nästan va slut. 3 minuter kvar, så försvann annonsen från nätet och helt plötsligt låg det en ny annons istället med ny tid… skumt säger jag!

Vitamin Well
Sedan mer än ett halvår tillbaka kör jag för Axfoods räkning. Kör främst till Pressbyråer, 7-11 butiker, bensinmackar och mindre affärer. Många av dessa köper hem mängder av Vitamin Well drycker. Jag har länge undrat va det är för något, då de varit väldigt populära. Tro mig… Bara till Arlandas alla pressbyråer kör jag 1000-tals liter varje dag… Men nu ikväll fick jag svaret… Det är bara skäpdrycker som folk köper för dyra pengar. De gör ingen nytta och fungerar inte alls som lovat. Så det va som jag trodde…. Tur att jag inte gott på denna niten då!