Nov 14

Det här och det här vill jag ha!

Äntligen är helgen här igen. Idag blev det en dag uppe i Stockholm tillsammans med våra goda vänner, Pernilla och Niclas. Men innan vi träffade dom hade vi bestämt oss för att åka förbi IKEA och kolla in lite nya möbler som vi gärna skulle vilja köpa (om pengar finnes!)

Det vi är på jakt efter är att göra om i vardagsrummet. Här har vi tänkt oss att först måla om med två olika färger. Jag är inne på en svart fondfärg och en äggvit färg. Dock är vi lite oense om detta ännu, men det brukar lösa sig när vi väl är där. Nåväl. Idag har vi en bokhylla/tv-bänk som numera inte finns att köpa på IKEA som vi vill kasta ut. Vi har också en köpmansdisk som åker på en gång plus en soffa modell väldigt sliten.

Soffan som vi är inne på är en Ektorp modell 2-sits soffa grå. Snygg och väldigt lätt att göra rent om jag förstod rätt på pappret vi tog från IKEA. Dock behöver vi nog köpa två stycken då vi är fyra i vår familj som gärna vill sitta och helgmysa framför tv-apparaten. Priset för denna soffan ligger på 3995 kronor vilket jag anser inte är så farligt.

När det gäller tv-bänken är vi inne på något modernt alternativ. Här finns ju fler olika modeller på IKEA men det lutar åt att det blir någon Bestå modell. Dock oklart vilken ännu. Jag vill undvika ”plastiga” eller för glansiga tv-bänkar, det är iallafall en sak som är säker.

När det sedan gäller övriga rum vill vi köpa en garderob till vårt sovrum då vi har väldigt ont om garderober. Detta verkar vara något man inte sätter in i hus när man bygger. Där har vi tittat på flera olika modeller. Först va jag inne på modellen ELGÅ men har numera gått mer och mer över till PAX modellen som verkar vara betydligt smidigare och enklare på något sätt och vis.

Men innan vi kommer så här långt med att köpa hem dessa saker så ska vi försöka göra i ordning lite andra rum först och främst. Just nu står gästtoaletten på tur där vi ska måla om och sätta upp nya lister.