Det blev en liten flicka!

Igår kväll kom det vi väntat på så länge. Klockan 23:15 fick sambon så mycket värkar att vi var tvunga att åka in till förlossningen. Barnen sov så det var bara att slita upp dom ur sin skönhetssömn och sedan ringa farmor som skulle ta hand om barnen under tiden. Själv ringde jag till Södertälje Sjukhus för att försäkra oss om en plats. Där var det slutsålt sedan länge tillbaka. Men de skulle undersöka vart vi kunde hamna. Efter några minuter återkom de och nu fanns det en plats kvar på SÖS. I helvete att jag sätter mig och åker in till Stockholm för att chansa om sista platsen. Nu fick vi istället tänka om – Nyköping. Jodå där fanns det plats. Men hur skulle vi hinna?

23.30 satte vi oss i bilen och åkte de 4 milen mot Södertälje. Där stod som sagt farmor och vänta på oss utanför. Barnen fick snabbt kliva ur och sedan var det bara att vända på bilen och åka de 8 milen mot Nyköping. Samtidigt hade sambon ungefär värkar varannan minut. Nu gick det undan. 00:15 klev parkerade vi bilen vid sjukhuset och tog oss upp mot förlossningen. Sambon hade så ont att hon knappt kunde gå.

Väl inne på förlossningen kopplades en CTG på henne men redan efter 10 minuter plockades den bort och hon fick lustgas. 7cm öppen redan. Nu var det snabba puckar. Hur länge till skulle han/hon dröja?

01:52 kom så vår lilla dotter ut i världen. En liten söt sak på 3545  gram och 50 cm lång. Hon charmade mig så mycket att tårarna forsade ner för kinderna. Förlossningen och allt gick jättebra!

Nu i eftermiddag är jag precis hemkommen medan sambon och dottern är kvar. Imorgon ska jag och våra två andra barn åka upp och hälsa på mamma och dottern, snacka om att de längtar redan.

BILDER!

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.