Sep 13

Den stora städdagen!

Imorse när vi vaknade eller barnen vaknade först, sedan sambon och sist jag. Det är så det brukar se ut i vårt hem. Jag är fruktansvärt morgontrött, jag är mer en kvällsmänniska som gärna sitter uppe till efter småtimmarna. Nåväl. En ordentlig helgfrukost blev det med ägg, kaffe, mackor, köttbullar, oboy och gurka. Diskuterade igenom dagens olika alternativ…..

1. Buslandet i Norrköping. Ett ställe som barnen garanterat gillar och som inte ligger så långt bort från oss. 3 timmar för 100:- och gratis för oss vuxna.

2. Junibacken. Titti (Pippi), Karlsson och Emil är favoriterna hos barnen just nu. Det går nästan inte en dag utan att de ska se de filmerna jag spelade in nere på Astrid Lindgrens värld i somras. Musikal med Pippi och Emil. Här konstaterade vi ganska att vi inte skulle hinna till Pippi föreställningen klockan 12. Det är ju ändå en bit att köra. Billigt är det väl inte direkt heller… 125:-/vuxen och 110:- för 3 åringar. Så detta skippade vi…

3.  Tom Tits. Södertälje är väldigt nära. Hade varit väldigt kul. Men svinndyrt tycker jag. Så detta får vi vänta med – ska man betala 600 kronor för en hel familj så ska dom ha lite behållning också.

Ja va fick det då bli? Jo städdag här hemma. Låter inte så jäkla kul gentemot de alternativ jag skrivit upp, men det behövdes dock. Så nu står man med dammsugaren i högsta hugg och moppen står beredd att användas lite senare. Jäklar va tråkigt….. Städa är det värsta jag vet.. Men jobbar man mycket som vi gör så måste vi tyvärr ta hand om huset på helgen.

Barnen börjar bli förkylda. Ingen feber. Men näsan rinner och dom hostar lite. Dock ingen svinninfluensa va jag kan förstå.. Men jag lär väl få vara hemma snart misstänker jag om förkylningen fortsätter.