«

»

Apr 20

Besökte statsarkitekten idag

Tjoohoo Fredag idag och det innebär två kommande arbetsfredagar till sedan semester. Tänker fan inte klaga. Visst skittråkigt väder ute med regn, regn, regn oså lite vit puder som kommer ner mellan regnet. Jag som är kort borde snart skaffa mig våtdräkt med tanke på hur mycket vatten det ligger längs vägarna.

Efter jobbet idag besökte jag IKEA. Tror jag slog personligt rekord därinne idag. 12 minuter och ut bar jag en hylla till dotterns nya rum. För att vara en vanlig vardag så var det mycket folk där. Blev också en runda in på ÖoB för att handla lite dricka.

På väg hem passerade jag Trosa Kommun där jag sökte upp vår statsarkitekt. Ville prata med honom direkt öga mot öga tand mot tand angående vårt bygglov för vår kommande inglasade altan. Denna gången dömde han inte ut min ritning utan den var helt perfekt för att vara gjord av en amatör i hans ögon. Jag hade dock glömt fylla i lite saker som han hjäpte mig med. Därefter plockade vi fram en situationskarta som jag var tvungen att ha med vid byggansökan. Så nu är allt ifyllt och klart. Nu väntar jag bara på ett beslut och en faktura på ett x antal tusen för denna bygglovs ansökan. Därefter är det bara att åka ner till XL-Bygg i Vagnhärad och köpa in allt virke till den kommande altanen.

Ringde idag till BT Fönsterteknik angående allt glas jag ska köpa in. Ja, alltså skjutdörrar och fönster. De hade allt hemma för leverans till mig, men tyvärr kan de inte hålla saker till mig utan om jag vill ha dessa i juli så kunde jag lägga en förbeställning på dessa saker och betala ett par tusen nu i faktura. Men jag avvaktar, vill ha bygglovet klart och jag tror det räcker med att jag bokar dessa glas efter min semestervistelse. Dock måste jag själv åka upp till fabriken och hämta glasen men det är det värt .

Så efter min semester är det dags för mig att ta fram spaden eller om jag kan hitta någonstans där jag kan hyra in en minigrävare och gräva bort 25kvm gräs, därefter ska jag lägga i grus och sedan påbörjas arbetet med själva trädäcket. Detta ska bli ett grymt spännande projekt vill jag lova…..