Jun 07

Besiktning av husvagn bokad


Under de senaste veckorna har jag funderat på att boka tid för besiktning för husvagnen. Men det har liksom inte blivit av. Varför vet jag inte. Det som är så simpelt. In på bilprovningen.se och logga in med registreringsnummer och personnummer. Så nu ikväll va jag faktiskt inne och kollade på tider. Herrejävlar! Det finns ju nästan inga tider alls fram till vår semester!

Egentligen vill jag besiktiga husvagnen i Nyköping. Jag vet inte varför, men jag tycker dom som jobbar där (de jag träffat på!) är trevligare. Mycket har väl att göra att det är en mindre anläggning. Men med mindre anläggning blir tiderna svårare att nå. Mitt andra val blev då Södertälje. Där fanns det tider kvar. Men inte förrens den 20 juli. Det är på vår semster! Som tur är så har vi inte hunnit att åka iväg med husvagnen då. Så nu gäller det att se till så att allting är i tipp topp till klockan 08:55 den 20:e juli. Jag tror inte det ska vara några problem. Isåfall är det lampor och blinkers som kan spöka för oss. Ska gå igenom detta grunderligt inom kort!

Att besiktiga en husvagn kostar 380 kronor och vill man sedan låta dom gå igenom gasolen också så tillkommer det en extra kostnad på någon hundralapp, vilket jag anser är helt klart värt. Det är rätt skönt att veta att gasolen inte läcker någonstans när man ligger och sover.

Idag bokade jag det sista till vår semester. 2 nätter och 2 dagar på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Mina barn blev superglada över detta. Dom har tjatat sedan förra året på att få åka och hälsa på Pippi, Emil och Karlsson på taket. Förra året va vi inne på parken i tre dagar och tanken är att vi kan vara det i år igen. Jag har lagt det så iallafall. Sen blir det att åka vidare med husvagnen över till Öland och Kappelludden, som jag skrev igår.

Satt idag i lastbilen och försökte få någon logistik över husmålandet och jag tror jag har fått till ett bra arbetsschema att arbeta utifrån. Jag hoppas att redan nu i veckan kunna åka till min bror och köpa virket och färgen till fasaden. Så att jag kan börja riva och sätta upp ny fasad nu till helgen. Ska också tvätta klart de två sista väggarna och plocka ner stuprör med mera. Men allt beror också på när skattepengarna kommer. Ju fortare jag får dom – ju fortare kan jag hämta hem detta.

Nej nu är det dags för natten igen. Ska upp 03:30 – Natti Natti!