Maj 21

Baltic Queen är bokad för oss!

Äntligen kunde min gode vänch kollega, Juri bestämma sig för när resan mot Tallinn avgår denna gången. Vi har åkt till Tallinn vid tre tillfällen under några års tid och det är en grymt trevlig resa med god mat, bra underhållning och en hel del
alkoholhaltiga drycker.

Jag är väl egentligen den som gillar mest att åka med dessa båtar, har alltid varit intresserad av färjor och sjöfart. Tidigare åkte jag alltid med Silja Line till Helsingfors, men som sagt nu på senare år lockar Tallinn mer. Nu i juni passade det min vän väldigt bra så igårkväll kom det ett mail där det stod, jag kan åka till Tallinn den 10:e juni.

Så in på Tallinks hemsida och kolla priser. Är ClubOne kund så jag behövde bara betala 200 kronor för en hytt för oss två. Så jag bokade detta plus smörgåsbord till hemresan. Ska bli supernajs som sagt. Båten vi ska åka med denna gången blir Baltic Queen som är Silja/Tallinks senaste tillskott i flottan. En riktigt fin båt. Tyvärr var relaxen/bubbelpoolen avstängd till viss del när vi åkte sist, men nu ska det vara öppet. 40 timmar tar resan till Tallinn.

Så på måndag ska jag gå ner till polisen och skaffa mig ett nytt pass. Man behöver nämligen ha pass för att åka till just Tallinn och det skulle vara tråkigt att stå på terminalen och se båten åka iväg utan oss pga just pass brist. 400 kronor kostar passet, får vara värt. Blir ju en del resor på östersjön och i höst åker vi till Alanya (Turkiet)

Idag har jag och sambon sysslat med att sortera kläder. Barnens alla kläder har gåtts igenom, och det va inte lite. Det mesta ska vi sälja på bakluckeloppisen nästa helg. Ska bli roligt att få räkna in en massa tusenlappar igen 🙂

[ad code=2]