Bakgavellift kan ställa till problem!

Äntligen helg – Snälla SMHI låt nu solen få vara framme


Klockan är 21:30 och jag har precis ätit middag. Jo, det är sent jag vet. Men som lastbilschaufför så har man inget liv. Det är bara att acceptera. Man kommer helt enkelt hem när man är klar. Här snackar vi inte om att stå vid stämpelklockan 15:59:30 påklädd och klar som så många andra kanske gör. Nej här kan klockan både bli 16, 17, 18 och 19 innan jag kan parkera bilen, allt beror på hur dagen har flytit på. Bilköer, väntetid vid lossning/lastning etc. eller trasiga bilar.

Mina fredagar brukar innebära arbetstid fram till 20-tiden. Idag såg allt ut att gå riktigt bra, redan från start. Men så redan vid andra lossningen så visade det sig att kunden inte kommit till plats. Affären öppnade 12:00 och jag var där 10:00 så det var bara att återkomma på vägen hem. Förlorade cirka 40 minuter på detta. Efter detta gick dagen återigen relativt bra. Men sen på slutet när jag skulle göra mina sista inhämtningar nere i Närkes Kil. Då brakade helvetet loss. Min bakgavellift (den man kör upp pallarna på och ser till så att godset kommer in i skåpet) gick sönder, eller ja, nånting hände. Helt plötsligt segade den ihopsig totalt. Den ville bara åka ner, men inte åka upp eller tilta sig ordentligt. Som tur var så kunde kunden på detta stället hjälpa mig med att lasta med gaffeltruck. Tur nog. Annars hade jag nog stått där en idag.

Sen fortsatte strulet med bakgavelliften och jag fick med våld bända upp den och låsa fast den på plats. Det var inget roligt alls. Tungt som fan också. När jag väl sedan kunde köra så ringde jag direkt till vår fordonsansvarige som fick se till så att bilen kom in på verkstad i helgen.

Idag fick sambon ett spel, The Sims 2. Hon hade beställt det från CDON.COM. Kostade visst inte alls mycket. Så nu sitter hon framför datorn och försöker lära sig allt kring familjen Sims. Det verkar faktiskt vara ett riktigt roligt spel.

Imorgon ska Jonathan åka hem till farmor och bo hos henne till söndag. Själv ska jag och sambon och vår lilla dotter åka upp till Stockholm. Ska provfilma för SE-banken. Sen om vädret tillåter gå en runda och bara mysa.

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.