«

»

Jun 12

40 timmars kryssning därefter jobb

Så har det blivit söndagkväll jag och familjen har återigen samlats efter att vi varit på olika håll under veckan som var. Sambon med barn har varit i småland hos hennes föräldrar och barnens älskade mormor & morfar. Själv har jag ju som jag tidigare skrivit arbetet och sedan fixat med husvagnen.

Skattepengarna kom in på vårt konto i fredags. Mycket härligt tillskott i vår kassa. Så nu är hela semestern betald och resten är insatta på ett konto för sparande till kommande projekt (läs: vardagsrum etc.)

Men så nu det allra viktigaste som hänt mig under helgen; Kryssningen till Tallinn.

På fredagen klev vi ombord vid halv fyra på eftermiddagen. Solen sken och vi bestämde oss för att sitta ute på däck och dricka en öl eller två. Trubaduren spelade och allt var perfekt. Senare på kvällen så intog vi restaurangen Grill House då vi inte ville äta buffé två dagar på rad. Där bestämde vi oss för att äta en oxfilé. Till detta en öl. När så maten kom in låg oxfilén på en lavasten (eller liknande!) nu kunde man själv bestämma hur blodig man ville ha biten. Passade mig helt perfekt. Maten va helt fantastiskt och det roligaste var att det blev betydligt billigare att äta där än på buffén med dryck och allt. Senare på kvällen hamnade jag framför karaoken efter trubaduren plinkat klart. Här sjöng jag ”När vindarna viskar..” och ”We are all the winners” gick väl sisådär. Har gjort både sämre och bättre framträdanden. Whiskey jodå. Många famous grouse blev det då jag hellre tog detta istället för öl, vilket kostade ungefär samma sak. Inne på taxfreen handlade vi lite longdrinks och nötter att ha då vi satt ute eller i hytten. Vi avslutade kvällen med att kolla på Starlight showen som började klockan 12 på natten. Fantastiskt duktiga dansare och showartister. Efter showens slut en halvtimme senare blev det nattvikning med pytt i panna och en stor stark.

På lördagsmorgonen klev vi upp runt 9-tiden. Då man inte kunde sova längre på grund utav alla anrop som sändes ut i högtalarsystemen. Vi anländer Tallinn om 2 timmar, 1,5 timme, 1 timme och NU! Vi efterlyser den och den… Ja då är det inte lätt att sova. Vi gjorde då iordning oss och klev av båten och gick en runda inne i Tallinn. En väldigt vacker stad med många pampiga byggnader. Självklart blev det ett besök i Gamla Stan (Old Town) som påminner om Visby. Vädligt häftigt med alla medeltidsaffärer och pubar. På väg tillbaka mot båten besökte vi några ”Alko butiker” dom hade provsmakning av Whiskey det slutade med att jag köpte en ”Snow Grouse” Juri handlade tre olika sorters Whiskey.

Väl tillbaka på båten kopplade vi av lite på soldäck innan det var dags för att besöka badet. Dock blev jag väldigt besviken (många med mig!) då dom inte hade någon bubbelpool, utan en vanlig pool och en trång bastu. Detta drar ner betyget väldigt mycket. Men som Juri trodde beror detta på att detta är en Estlänsk båt och det är inte lika populärt i Estland som Finland med bubbelpool och bastu.

Efter badet var det dags för den obligatoriska smörgåsbordet. Väldigt mycket god mat. Fast min favorit köttet, va som alltid torrt. Tack o lov så fanns det fisk, kyckling och andra läckerheter. Tre omtagningar innan det var dags för efterrätten som bestod av glass, tårta, marängswiss, frukter samt en kopp kaffe och whiskey. När vi lämnade matstället såg vi ut som två sumobrottare som rullade ut. Hur skulle vi nu orka göra något….

Senare på kvällen efter att ha suttit ute en stund, lyssnat på trubadur så var det dags för karaoke igen. Nu gällde det ikväll skulle jag vara 10 gånger bättre än igår. Jag laddade upp med en rom och cola och någon annan drink. Därefter var det min tur att sjunga. Givetvis blev det samma låtar som kvällen innan. Men nu YES! publiken applåderade många kom fram och tyckte att jag gjorde ett riktigt bra framträdande. Fan va kul….

När karaoken var över hamnade vi i Cigarr puben där vi hamnade i samtal med väldigt trevliga människor från Åkersberga och Eskilstuna. Kvällen avslutades med en pytt i panna UTAN öl! Vi skulle ju köra bil IDAG!

Ja men så kom då söndagen båten kom till Stockholm igen. Dags för att kliva av. Tack för en fantastiskt trevlig kryssning…..
kort kommer att läggas upp inom de närmsta dagarna….

Väl hemma igen blev det dags att jobba… Hemma på barnens dagis skulle deras nya båt placeras ut. Massor av grävmaskiner, traktorer och pappor och mammor hjälpte till…


Sjösättning av barnens båt på dagis….

 

[ad code=2]