Okt 02

Taket och SPA är uppe!

Det är under helgerna vi har tid att fixa med huset, vardagarna kan man glömma sånt när man jobbar som lastbilschaufför och har arbetstider som är någonstans mellan 07:00 – 20:00 då har man ingen lust att fixa med något när man kommer hem. Samma sak är det för sambon. Heltidsarbetande förskolelärare och så har vi två små kids.

Så idag vaknade vi tidigt, eller rättare sagt dottern krävde att vi alla skulle vakna samtidigt som henne. Strax efter sju på morgonen *suck* jag som ville ha sovmorgon. Nåväl bara upp och köra igång med frukosten. Därefter planera dagen så gott det gick. Mitt arbete bestod i att sätta upp altantaket och sedan få upp vår älskade lay-z-spa anläggning.

Men innan jag kunde sätta upp vårt altantak igen så var jag och grabben tvungen att åka iväg och köpa hem Nitors Färgbort då det satt gammal färg på taket sedan tidigare. Det här medlet fungerar klockrent att ta bort färg med. Dock kan just plasttak blekna lite, men hellre det än ha färg på taket.

Väl hemma igen så målade jag på detta färgborttagningsmedlet över den gamla färgen och lät det sedan sitta på i 20 minuter innan högtryckstvätten användes för att tvätta bort medlet. När detta va klart var det bara att klättra upp på taket och skruva fast det igen.

När detta va klart så var det dags för att sätta upp vår lay-z-spa anläggning, vilket gick riktigt snabbt. Nu ikväll håller värmaren på att värma upp vattnet till de 39 gradigt varmt vatten som vi vill ha.

Jo, bilen. Fick besked att Fredde lagar styrservon för ungefär 3000 kronor. Så förhoppningsvis i början av veckan kommer detta att göras och jag slipper att hänga över ratten när jag ska svänga 🙂

Loopia kör en drive på .SE domäner just nu. 10 kronor per domän så idag registerade jag en. Ska försöka sätta mig och jobba med denna sida senare i veckan.