Maj 02

Problem med dubbletter på hårddisken?

Har du problem med att du har för många dubbletter av filer på din hårddisk? Detta upplevde jag nu när jag satt och gick igenom alla mina 3000 karaokelåtar. Många mp3:or var dubbletter och hur skulle jag få reda på vilka som var dubbletter och vilka som jag inte hade det i.

Hittade då ett fantastiskt bra program på nätet som är helt kostnadsfritt (freeware!) som heter DoubleKiller.

Hur funkar det?

När du startat igång programmet får du fram följande ruta. Klicka dig till ”Options” och välj sedan folders (se vänster på vänster) nu får du upp ett nytt fönster och det är nu du ska välja vilken eller vilka mappar du vill gå igenom på din dator. Har du ingen specifik mapp så rekommenderar jag dig att välja hela din hårddisk och därefter klicka på OK knappen.

Nu går du tillbaka till DoubleKiller fliken (genom att klicka på fliken högst upp till vänster) därefter trycker du på ”Run” och datorn börjar nu att leta upp efter dubbletter i de valda mapparna eller hårddisken. När detta är klart får du upp alla filer som finns dubbletter av.

Nu väljer du att antingen klicka på Check the first dupes eller Check the last dupes. Det spelar egentligen ingen roll vilken du väljer, det du kan göra är att kolla lite vart filerna ligger på din hårddisk (path) så att du inte väljer systemkatalogerna.

När detta väl är gjort klickar du på Delete checked files och filerna försvinner och du har således frigjort mer utrymme på din hårddisk. Vill du nu vara riktigt säker på att dessa verkligen har försvunnit kan du trycka på ”Run” knappen en gång till (du behöver INTE gå in i options) för att se att det verkligen är 0 dubbletter kvar.

Programmet är Freeware (dvs du får använda det kostnadsfritt!)

Gå till programmets hemsida
Ladda hem programmet direkt! (obs ZIP-fil!)

[ad code=2]