Minska SPAMet hos dig

Ett stort problem som jag haft under lång tid är att jag varje dag får mängder med SPAM (skräppost) till min e-post. Även fast jag via mitt webhotell Loopia.se har valt inställningen ”spärra spam” så får jag likt förbannat massor. Ibland kunde jag få upp till 60 mail om dagen. Allt från att jag vunnit olika priser, kunde få kredit hos olika kreditbolag till ja jag vetefan allt möjligt…

Ett tag funderade jag kraftigt på att skicka mail tillbaka till dessa så kallade företag och tala om att jag inte är intresserad. Ja, kanske inte ett mail utan 100 000-tals mail. Men jag har inte hittat något sådant bra program ännu där man kan göra det. Det lär väl inte finnas då det rent av är olagligt, då det räknas som att jag spammar eller mailbombar dom.

För något år sedan skaffade jag programmet SPAMFighter PRO. Som är ett program som installeras i själva mailprogrammet som man använder. Själv använder jag mig av Thunderbird som jag anser är det bästa. För ett par månader sedan så slutade helt plötsligt SPAMFighter att fungera, trots att jag betalat årsavgiften, 200 kronor.

Avinstallerade då programmet ifall det kanske hade buggat ur och installerade om det. Men fortfarande så fick jag massor med SPAM och programmet syntes inte i Thunderbird. Började googla efter problemet då programmet används just nu av 7.730.997 användare. Men ingenstans kunde jag hitta samma problem. Tog då och skrev ett mail till SPAMFighter och fick svar redan efter någon timme att programmet inte var kompatibelt med just den versionen av Thunderbird som fanns ute nu.

Jävla skit – här har jag betalat för ett program som jag inte kan använda mig av. Men så fick jag ett mail från SPAMFighter igen att om jag laddar hem deras senaste version och gör en ny uppdatering av Thunderbird (den hade jag redan) så skulle det funka igen.

Och nu sitter jag här idag med ett fullt fungerade program som direkt tar bort alla mina skräpmail som kommer till min inbox. Så störs du också av alldeles för mycket skräpposter så rekommenderar jag dig att ta hem programmet och installera det. Det finns en gratis version, men då får man acceptera att det står lite reklam om dom längst ner i mailet. Vill man slippa detta så betalar man in avgiften till dom via sitt VISA eller Mastercard.


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.