«

»

Nov 02

Internet lär mig massor!

Som jag tidigare har skrivit på bloggen håller jag ju på att fixa med Huddingerevyns affisch och foldrar. Jag har alltid gillat att hålla på att leka med layoutprogram som exempelvis Indesign. Och som det brukar heta, ju mer man testar ju mer lär man sig, och det stämmer väldigt bra. Men ibland fastnar jag och vet inte riktigt hur jag ska komma vidare. Det är då räddningen kommer.

Nämligen ALLA bra sidor på nätet där man kan hitta tips och trix om just dessa program. Jag brukar besöka Grafiskt Forum (Indesign, hemsidor mm) och Moderskeppet (Photoshop). Utan dessa sidor hade jag faktiskt inte kommit så långt i mitt lärande som jag faktiskt gjort. Jag har ju inte gått någon utbildning för dessa program och har bara någon enstaka bok om dessa program. Men de skulle jag lika gärna kunna kasta, för som sagt allt finns ju på Internet och det är ju kanon.

På Moderskeppets hemsida brukar jag ibland gå in under snabba tips eller webb-tv och testa på de guider som de erbjuder och det är här jag har lärt mig väldigt mycket av de sakerna som jag idag kan ha användning av när jag exempelvis jobbar med fotografier till affischen, foldrar och programbladet. Det är nice!

Andra saker på nätet som jag också följer är IT-bloggar. Här läser jag främst Arwengrim, Edvinssonsblogg och ZtrixQ. Här hittar jag information kring bra webbtjänster. Nu senast idag läste jag om att man via en sida kan ändra en PDF-fil online. Perfekt! Det händer ju att man ibland måste skriva ut en PDF-fil och fylla i sina uppgifter för att sedan skicka in den till någon myndighet. Men nu kan man istället skriva in allt online och sedan skriva ut den och då slipper dom försöka läsa min handstil 🙂

Så för min del så är Internet något riktigt bra. Det är här jag kan lära mig nya saker och hitta information som intresserar mig. Ibland kan jag bara tycka att det är fel att det ska vara kostnadsfritt!