Överslaf till husvagn

För sex år sedan köpte vi oss vår husvagn, Adria 470 -86:a. Sedan dess har vi varje sommar varit ute och åkt med denna, både till västkusten (Varberg, Halmstad) och nu de sista fyra åren till Öland (Böda Sand). Det sistnämnda har blivit allas vår favorit och en sommar utan Böda är nog svårt att acceptera. Vi gjorde detta för två år sedan och tusan va vi ångrade oss. I år blir resan återigen till Böda och hela familjen längtar som vanligt.

Vår familj består av fem personer. Två vuxna och tre barn. Att försöka få plats i denna lilla husvagn är inte alltid det lättaste. Bara detta med att få in alla kläder har varit ett bekymmer, men för några år sedan valde vi att ”sluta” använda toaletten (vi använde oss aldrig av den) och istället ställa in trådbackshyllor från golv till tak. Detta har gjort att vi idag har två trådbackar per person vilket har underlättat en hel del med kläderna. Det andra problemet har varit sovplatserna. Idag har vi bägge sidorna nerbäddade under hela vår semesterperiod då vi tillbringar all vaken tid i förtältet. Men det är fortfarande för trångt med sovplatserna. Fram och tillbaka har vi diskuterat om vi ska köpa nyare vagn eller rusta upp denna vagn som vi betalat av för många år sedan. Då vi bara är ute ett par veckor om året så valde vi förra året att rusta upp vagnen. Målade, satte upp glasmosaik över köksdelen,  satte in nya lampor, byta ut all el plus att vi köpte ett bättre begagnat förtält. Detta gjorde att vi kände att vi fick en ny vagn.

I år valde jag att köpa lite mer saker från campingvaruhuset till husvagnen. Dels en ny avloppstank och sedan ny trappa. Till nästa år kommer jag att sätta in en ny större vattentank och ett xtra batteri.

Men återigen detta med sovplatser. Hur ska vi lösa detta bekymmer? Våra barn blir äldre och tar större plats. Vi har snackat om att bygga en överslaf och idag när jag var ute och googlade på just överslafar hittade jag en massa bra sidor där andra privatpersoner har byggt detta i sina husvagnar. Så till nästa år blir mitt husvagnsprojekt att bygga en överslaf.

På dessa sidor kan man se hur två olika personer gjort sitt bygge;

Bygge av överslaf 1 | Bygge av överslaf 2

Så nu blir det att börja fundera ut hur det ska se ut i vår vagn. Detta ska bli ett roligt bygge!

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.