Jun 26

I husvagnens tecken

Söndagen gick i husvagnens tecken. Redan på morgonen cyklade jag upp till Fredde för att ta en heldag i husvagnens tecken. Det började med att jag satte upp alla vägglampor, så nu sitter dom på plats. Bara detta gjorde att vagnen ser mycket snyggare ut. 2011 års lampor istället för 80-tals lampor 🙂

Efter detta gick jag på antenn och tv biten. En ny antenn hade köpts in som skulle ge mycket bättre bild. Drog sladden längs väggen och fick skarva ihop en liten bit då sladden inte räckte fullt ut. Förrut har jag haft antennsladden hängandes i taket till fönstret och där dragit ut sladden till tvn som stått i förtältet. Nu blev det en antenndosa precis vid väggen. Blir 10 gånger snyggare. Så kopplade jag in tvn till antennen och började söka efter kanaler. Fanns INGA! Va i helvete nu då… Varför får jag inte fram några kanaler när Fredde får fram 129 kanaler jämte mig. Efter mycket funderande kom vi fram till att min antennsladd som jag hade från dosan till tvn var för lång (25 meters sladd) kopplade in en 5 meters sladd och vid nästa kanalsökning hade även jag 129 kanaler 🙂

Nu var det dags för det mest efterlängtade. Nämligen förtältet. Efter lite övervägande och kontrollerande mot molnen så tog vi chansen att sätta upp det. Vi hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta att sätta upp tältet eller om alla delar fans med. Tältet köpte jag i våras via blocket av en privatperson.

Jodå efter många om och men så fick vi upp tältet. Tack o lov så var vi många som kunde hjälpa till. Alltid problem första gången och veta vilka pinnar som ska sitta vart osv. Det ända jag nu saknar till tältet som jag ska köpa via Husvagn Svensson är pinnarna som kan sitta i mitten av tältet så att man kan fälla ner tältet halvvägs. Kostar runt 500 kronor tyckte jag mig minnas vilket inte är så farligt dyrt.

Förtältet ”HS Malaga” 2,5 meter bredd.

Så nu börjar vagnen faktiskt bli färdig. Ja, denna veckan ska vi bli klara med allt. Det stora projektet just nu är att få upp alla gardiner. Måste dock förbi Bauhaus och köpa gardinfästen imorgon. Sen är det en rullgardin som ska upp (hittade faktiskt inte den idag! så jag måste leta bättre 🙂 ) till helgen ska min mor låna husvagnen och det är ju bra om den kan vara klar då.

[ad code=2]