Maj 15

Husvagnsrenovering del 1

Så började jag idag med husvagns makeovern. Det första jag gjorde invändigt var att plocka ner alla gardiner och gardinstänger. De gardiner jag haft uppsatta nu kommer att åka i soptunnan och nya ska sys upp. Blir till att åka till Jysk eller IKEA och handla tyg för detta ändamål. Jag är inne på något gråblå tyg, vilket skulle matcha vårt förtält väldigt bra. Blir att söka på nätet och se om jag kan hitta något. Annars får vi försöka komma på en annan färg. Gardinerna hade jag tänkt att sy upp och det kommer att bli som tidigare, kappor och längder.

När det gäller målningen inne i vagnen så började jag maskera bakdelen av vagnen (där vi sover). Tyvärr trodde jag att jag hade mer maskeringstejp hemma, men tjii fick jag. Blir att köpa i veckan. Går ju åt mer än vad man kan tro. Spacklade igen alla hål och slipade till dessa så att det ser bra ut.

Nu var det dags för första målningen. Nervös, jo tjenare! skulle detta bli snyggt eller? Hade läst om många som målat om sina vagnar och fått dessa riktigt fina, så det borde inte vara några problem. Hade köpt köksfärg glans 20. Provmålade en bit och det såg relativt bra ut. Tyvärr missbedömde jag mig. När färgen torkade syntes inte ett skit. Så efter lite snack med andra killar så kom vi fram till att prova oljefärg glans 35 istället. Dock provmålade vi bara en liten bit. Ska försöka under morgondagen åka upp och kolla hur det blev. Men jag tog ett kort på den lilla bit vi målade och så här såg resultatet ut då. Svårt att se något men iallafall…

Våra gamla vägglampor plockade jag bort idag. Ska köpa nya som matchar vår nya fina taklampa. Blir att åka upp till campingvaruhuset och köpa dessa under någon vecka framöver. Taklampan gjorde att det blev riktigt fint i vagnen på en gång. Men som sagt finare ska det bli 🙂

Fredde på Fredriks Bil och Allservice har jobbat hårt med eldragningarna och nu börjar det se riktigt bra ut. Bland annat så har jag fått 2stycken väggdosor med 220volts uttag på utsidan av vagnen, vilket gör att jag slipper dra elkablar genom fönstret när vi har förtältet uppe. Han kollade också varför inte vår kyl vill funka på 12volt och det är tydligen någon sladd som är trasig och svår att byta, som tur är funkar ju den på el. Men vi funderar på att köpa en spänningsomvandlare så att vi kan använda oss av kylskåpet under bilfärd också. Känns lite tråkigt att maten ska bli förstörd. Tyvärr är dessa spänningsomvandlare väldigt dyra, men det kanske får vara värt det iallafall. JULA, Claes Ohlsson, Biltema säljer sådana.

[ad code=2]