Feb 24

Sommarens olika projekt

Varje år brukar jag göra något sommarprojekt här hemma. Det första projektet jag gjorde när vi flyttade hit var att iordningställa vår baksida då detta huset fick en större del av en gammal allmäning när husen i detta område gick från bostadsrätter till villor. Tyvärr så måste jag lägga mer jord och så mer gräs. Hoppas på att kunna göra detta i år. Vill minnas att det var grymt tungt att handlossa 9 ton jord på den ”nya” tomten och jag misstänker att det krävs ungefär lika mycket till.

linguisterEtt annat projekt var att sätta upp en häck mellan oss och grannarna. Hittade Linguister hos Bakker som jag köpte hem och planterade och faktiskt börjar det likna något även fast det har tagit många år. (obs inte vår häck som syns på bilden! utan denna kommer från Bakker) Men enligt sidor på nätet så tar det ju tid att få en häck att bli fin. Samma år satte jag också upp ett staket på framsidan men detta måste jag i år plocka bort, då det inte blev så fint som jag ville att det skulle bli.

Året efter satsade vi på att iordningställa framsidan. Tog då kontakt med ett lokalt byggföretag via tjänsten offerta.se som hjälpte oss att lägga ett nytt stenparti på framsidan samt bygga två nya trappor till våra ingångar. Ett relativt dyrt projekt som blev väldigt fint. Tyvärr måste jag plocka bort de två buskarna jag planterade då dessa har dött och nya ska planteras istället. Det kommer även att bli lite led belysning längs marken så att det blir ännu mysigare.

Året efter så tog jag och sambon tag i husmålningen. Fy fan säger jag bara. Vilket slit. Solen sken som aldrig förr och värmen var grym. Men innan vi målade om huset så bytte jag ut en hel del panel som hade blivit ruttna på grund att rabatter nära panelen eller solen som hade gett panelen stryk. Nu i efterhand är vi riktigt nöja med husmålningen även om det var ett av det tuffaste projekt vi gjort på två veckor.

Så förra året. Då bestämde vi oss för att bygga om altanen. Jag har alltid drömt om en inglasad altan samt en öppen stor altan. Så efter en massa måttande så bestämde vi oss för att glasa in 21 kvm och ha 28 kvm öppen yta. Men vilket jobb det var. Bygglovet tog lång tid och sedan hade jag budgeterat alldeles för lite mot vad projektet kostade. Som tur är hade jag en god vän, Niklas, som jobbar som snickare som la ner all sin tid i att hjälpa oss att få till detta underbara projekt. Dock återstår en hel del. Bland annat så ska innerummet målas vitt, lister ska sättas upp och utvändigt ska stuprör och lite plåt sättas upp på listerna. Ja, detta blir projektet som ska iordningställas så fort snöhelvetet har försvunnit.

webb
376698-stenrabattSå årets sommarprojekt. Ja, i år kommer jag att satsa på som jag skrev längre upp att bygga ett nytt staket. Fick inspiration från en kamrat som byggt ett staket så jag kommer låna hans idé. Att bygga staketet kostar inte så många kronor då vi bara i stortsett har framsidan att sätta upp. Eventuellt bygger jag in staketet en liten bit så att soptunnan får plats. Har sett att fler har gjort så och det ser riktigt trevligt ut. Projekt nummer två är att framför altanen lägga en ”stenrabatt” så att vi slipper all ogräs. Tycker också att det ser riktigt trevligt ut..

Men så mitt stora projekt som jag hoppas jag får sambon med på är att ta bort vår nuvarande ”lay-z-spa” pool som inte fungerar något vidare och istället köpa en terraspool som jag kommer att bygga in i den öppna delen av vår altan. Barnen älskar att bada och fördelen med denna pool är att en kamin följer med och att det bara tar två timmar att värma upp poolen. Troligtvis så köper vi till bubbelsystemet också då vi gillar att bubbla bubbelpool. Hittade en terasspool hos badtunna24.se som faktiskt var riktigt billig och enligt andra så är dessa pooler riktigt bra.

webb2