Jul 17

Penslarna är väl använda!

Det blev sovmorgon idag. Mobilen ringde klockan sex imorse men varken jag eller sambon hade tyligen lust att kliva upp, utan vår ögonlock va väldigt tung *ler* däremot vaknade vår dotter vid halvåtta tiden istället. Så det va bara att gå upp snabbt och konstatera att vi förlorat 90 minuters arbetstid på huset. Men samtidigt var det som sagt skönt att få sova ut en gång på sin semester?

Annars har dagen rullat på som vanligt med alla olika sorters penslar i handen. Å inte tala om färgburkar. Kaffe Latte, Helvit och Stockholmsvit. Men nu börjar det som sagt bli mindre och mindre att göra för varje timme som går. Idag har jag mestadels målat knutar, balkar och taklister medan sambon jobbat med altantakets balkar. Svärfar har sysslat med att maskera och måla dörrar och fönsterlister.

När man går iväg från tomten och vänder sig mot huset så är det så satans jävla snyggt alltså. Jag trodde aldrig det kunde bli så bra med lite färg och lite ny fasad. Nu är det bara tomten sen som ska få sig en uppdatering. Framförallt så måste jag ta tag i staketet som ser förjävligt ut 🙁

Satt idag och kollade på nya fasadsiffror och hittade några jättefina som jag vill ha. Dessa finns hos fasadsiffra.se men som jag vill ha (bokstäver) så kostar detta runt 1600 kronor vilket är ganska så mycket. Men även de som bilden visar från samma företag är väldigt snyggt. Vi får se vad budgeten säger. Men det är ju semestertider nu och då brukar ekonomin bli lite mer slösaktigare än tidigare. Speciellt nu när vi också måste köpa en ny digitalkamera.

Plockade ner altantaket i början av veckan då det sitter gammal färg på plasttaket. Har nu suttit och försökt hitta på nätet hur man ska få bort färg från plasttak och hittat lite tips. Dels ska det fungera att ta bort färg med hjälp av en värmepistol alternativt terrassvärmare. Kollade på JULA.se och dom va ju inte speciellt dyra. Kanske värt att prova?

Hittills har vi haft tur med vädret under vår första semestervecka. Men lagom till att vi ska åka iväg på semester kommer väl regnet misstänker jag. Har kollat på klart.se flera gånger varje dag för att se hur vädret kommer att bli här hemma och dels på Astrid Lindgrens Värld och på Öland nästkommande vecka.

Nej nu är det dags för en semester-whiskey….