Mar 22

Oljebytet gjorde bilen till en ny!

Äntligen kom då dagen då jag kunde logga in mig på skatteverket.se och kolla på min självdeklaration. Det såg bra ut, riktigt bra ut, det blir pengar tillbaka. Ännu mer blir det när jag kan göra avdrag för resorna till och från jobbet. Så nu går våra planer igenom som vi har tänkt oss…. En resa med hela familjen till Turkiet i höst, en campingsemester på Böda i år igen samt eventuell renovering av huset eller tomten.

Ikväll slängde jag in Firefox 4.0 som släpptes under gårdagen. Känns mycket bättre än den gamla versionen som jag satt med tidigare. Hoppas nu på att den är snabb och inte tar så mycket minne. Annars finns risken att jag slänger ut Firefoxen och går över helt till Googles Chrome.

Idag passade jag på att göra ett oljebyte på Mazdan på väg hem från jobbet. Åkte först till Biltema och köpte helsyntet 5W-40 därefter ner till Mekonomen där jag köpte Oljefiltret. Nere på OKQ8 i Södertälje ägde bytet rum och det gick riktigt snabbt. Jag börjar bli en hejare på detta med oljebyte. Är ju betydligt billigare att göra det själv än att låta en verkstad göra det för några tusen kronor. Men iallafall på väg hem efter oljebytet blev bilen som helt NY! tidigare har han varit lite knepig vid låga varvtal (hackat!) men nu slutade han helt med det och allt kändes mycket bättre. Jag va tvungen att flera gånger verkligen kolla att det va min Mazda jag satt i… Ska bli kul om jag blir lika överraskad inatt när jag åker till jobbet. Nu gäller det bara att fundera på varför den drar så fruktansvärt mycket mer bensin än tidigare?