Apr 19

En dag på operan

Idag  blev det ingen lastbilsdag utan istället arbetade jag på operan med föreställningen Rehnguldet som vi har premiär med på fredag. Huuaaa lite nervös är jag, men min prestation i föreställningen kommer att bli bra. Idag fick jag prova mina specialsydda scenkläder för första gången. Blev faktiskt riktigt snyggt, tyvärr kunde jag inte ta kort på detta denna gången, men ska försöka imorgon (läs onsdag eller torsdag) ta ett kort på mig.

Idag var det också första gången jag fick se hela föreställningen. Tyvärr är jag inte världens bästa på opera och att den sedan sjungs på tyska gör det inte lättare för min del. Men jag tror den är bra och när man googlar på nätet så får man upp följande information kring föreställningen.

Wotan och Loge beger sig till Nibelheim (i underjorden) där Alberich har förslavat de andra nibelungerna. Alberich är också ägaren till Tarnhelm – en hjälm som kan göra bäraren osynlig eller förvandlad till annan varelse. Med hjälp av Alberichs bror Mime lurar gudarna Alberich att förvandlas till en groda. Då fångar och binder Wotan honom och tar hans skatt. Alberich förbannar ringen och alla dem som kommer att bära den. Denna förbannelse är en av drivkrafterna i resten av operacykeln Nibelungens ring. Wotan bestämmer sig att behålla ringen.

På vägen hem stannade jag till vid Bauhaus. Fick ett presentkort i födelsedagspresent som jag har använt ganska så flitigt. Idag införskaffade jag mig en oljepensel. Behöver nämligen olja altangolvet. Så när jag kom hem skickade jag ut barnen till studsmattan och därefter påbörjade jag arbetet med att olja altanen som gick relativt fort. Har som tur var ingen stor altan ännu.

Ikväll va åkte jag och grabben också upp till Freddes Bil och Allservice för att få veta vad det är för fel på Mazdan. Han ska ta in den och gå igenom den under helgen som kommer. Pratade även med honom om lite husvagnshjälp som jag behöver ha som han kan hjälpa mig med. Dra lite nya elkablar och liknande. Mer el i vagnen är aldrig fel 🙂