Det är inte lätt med ritningar

När jag kom hem ikväll påbörjade jag projektet med att rita upp en planskiss för vår nya inglasade altan. Jag hade inte en tanke på att man var tvungen att begära bygglov, eller jo lite på känn hade jag, men så idag googlade jag runt på detta och insåg att utan bygglov kunde en inglasad altan kosta mig runt 70 000 om man blev påkommen, känns som det inte är värt detta. Ringde ner till Trosa kommun för att få lite information hur man går tillväga. Skulle enligt dom skicka in en planskiss på hur vår fasad ser ut samt hur altanen ska se ut med alla dess mått osv.

Nu tillhör inte jag den skaran av folk som är duktiga på CAD eller göra ritningar. Har suttit med detta halva kvällen. Började med när jag kom hem att gå ut och mäta upp allt som jag var tvungen att göra. Pust! det var inte lite. Därefter jag så gott det går suttit och ritat ner allt. När jag sedan skulle skicka in min bygglovs ansökan via nätet, så sket det sig på en gång. Så imorgon (läs idag!) får jag helt enkelt efter jobbet åka ner till kommunen och där uppsöka fröken bygglovsinspektören för att kolla om jag gjort rätt. Hoppas på detta! Isåfall är det bara att vänta ut tills godkännandet har kommit.

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.