Sep 20

Altanprojektet finns i mitt huvud

Fördelen med att vara lastbilschaufför eller distributör som några skulle vilja kalla mig för är att jag får se väldigt mycket. Något som jag är intresserad av är just hus och tomter. Ja, det jag menar med är hur dom har gjort med exempelvis altan eller framsida. När jag ser något som jag tycker är väldigt snyggt så brukar jag antingen försöka sakta ner farten (om jag inte har någon bil bakom och fota objektet, tyvärr är det alldeles för sällan det händer. Många bilar i Stockholm) det andra alternativet är att jag tar fram mitt anteckningsblock och skriver ner hur det såg ut (detta är vanligast!) Just nu och sedan några månader tillbaka tittar jag väldigt mycket på altaner. Detta då vi nästa år tänkte bygga om vår altan som jag skrivit i bloggen vid ett tidigare tillfälle.

Idag på lunchen gick jag igenom en del anteckningar och försökte skissa ner hur jag vill att vår altan ska se ut. Sen gäller det att få sambon med på det hela också, vilket kan vara svårt ibland, vi har inte alltid samma smak. Nåväl. Det jag har kommit fram till är att jag vill ha ”burspråk” på altanen, ganska så stort då jag hade tänkt mig ställa vår bubbelpool där inne i det burspråket och sedan ha fönster runt om. På framsidan av altanen vill jag ha skjutfönster som ska gå att öppna upp. Nedanför dessa fönster ska altangolvet fortsätta för där vill jag sätta led belysning som ska lysa upp mot fönstren alternativ blommor som man sätter under fönster. Här finns också ett alternativ som jag funderat på är att nedanför/framför altangolvet gör jag en blomrabatt med hjälp av marksten som jag gjuter till en snygg form. För att återgå till altanen så vill jag ha på hela höger sida ha glas skjutdörrar som leder ut till den öppna altanen. I den inre altanen vill jag också i taket och nedanför fönstren sätta upp furu alternativt annan snygg panel. I taket kommer det att sitta spotlights.

På den utvändiga altanen har jag tänkt mig att bara ha ett vit räcke/staket runt hela altanen utom på ett ställe där öppningen ner till gräsmattan ska vara.

Ja och vad skulle detta lilla projekt kosta då? Ush det vågar jag inte ens tänka på. Men jag tror att jag skulle hamna runt 25-30 000 kronor beroende vart jag köper virket och fönstren. Skånska Byggvaror är ett av de företagen på nätet som exempelvis säljer väldigt billiga fönster och skjutdörrar. Finns självklart fler.

Så jag hoppas att kunna lägga undan dessa pengar till nästa sommar och genomföra detta projekt. Så nu blir det nudlar för min del medans familjen får riktig mat 🙂