Feb 16

Ordet städa va betyder det?

Veckorna bara rusar iväg och snart är det premiär för Huddingerevyn. Men innan dess ska jag försöka hinna med en massa saker. Den här veckan är jag hemma då grabben fick vattenkoppor förra veckan. Dessa har nu torkat och han skulle egentligen kunna gå till förskolan och leka med sina kompisar, som han längtar så mycket efter. Men problemet är att han har feber, inte under dagtid, men på kvällarna då rusar febern upp i 39 grader och under nätterna har han jättesvårt att sova. I halsen ser man vita prickar men han har inte ont. Ringde till vårdcentralen idag för att boka in en tid för honom att ta ett halsflusstest.

Men så inatt blev även dottern dålig. 39 graders feber. IGEN!!!! Hon hann gå på förskolan i två hela dagar innan hon återigen blev sjuk. Samma sak som tidigare. Jag räknade ut att hon har varit sjuk ungefär 1 månads tid med feber till och från. Så i samband med att grabben ska göra ett halsflusstest kollar man henne också. Om det inte visar något så vill jag iallafall att man gör en utredning på henne, det känns inte rätt med att vara sjuk så mycket som hon är och det finns en viss oro från min sida faktiskt. Jag hade en sjukdom när jag var liten och jag är rädd att det är den hon har. Ush hemska tanke!

Det är en viss fördel att bo på landet. Så fort sambon beställer paket eller liknande från någon postorderfirma som levereras med posten så kommer vår käre postis hem med paketet och ringer på dörren. Här behöver vi minsann inte åka till någon utlämningsställe och hämta sakerna. Nej, det är sååå klockrent! Att han sedan inte är omöjlig att ha att göra med gör saken inte sämre. Däremot kan det vara ett helvete med att bo på landet också. Oftast blir vi bortprioriterade när det gäller snöröjningen trots att vi har en stor väg utanför 218. Idag när jag körde sambon till jobbet räknade jag till sex bilar som inte fick stopp på sin bil vid Västerljungsrondellen. Det jag menar med att är att de kommer körandes och i rondellen kanske de ska svänga så går inte det, bilen åker rakt fram in i snödrivorna eller ut på åkern. Eller som någon bil hade gjort kört rakt över rondellen. Ringde ner till NCC som har hand om snöröjniningen och de kände till problemet men hade inte tagit tag i det, men lovade att de skulle göra det under dagen. Det var inte bara jag som hade ringt.

Igår hade vi styrelsemöte med revyn. Jag jobbar mycket med PR och marknadsföring så jag hade en hel del att ta upp, allt från reklamutskick till annonsörer i programbladet. När det gäller programbladet börjar jag se en ljusning i tunneln. Nu är det ”bara” eventuellt åtta annonsörer som ska komma in med sina underlag, sedan ska jag ta lite kort i helgen på ensemblen, regissör, koreograf och orkestern.

Nej dags för att ta tag i hemmet nu. Ordet STÄDA hörde jag sambon yttra sig om imose innan hon lämnades av vid sitt jobb… Undrar va hon menade med det?